Det är slutspelstider för både Wetterbygden Sparks och Wetterbygden Stars som just nu befinner sig mitt uppe i kvartsfinalspelet mot A3 Basket Umeå respektive Borås Basket. Parallellt med slutspelet så har vi kommit till den del av säsongen som innebär att det blivit dags att dela ut Årets Utmärkelser i respektive basketliga. I samband med detta kan Wetterbygden Basketball idag stolt förkunna att Sparks landslagscenter, Louice ”Lollo” Halvarsson, blivit framröstad av coacher, lagkaptener och media till Årets Center i Svenska Basketligan dam!

Motiveringen till Årets Center säsongen 2018-2019 lyder:

”Årets Center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har Årets Center kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och tio returer per match blev det i grundserien. Årets Center i Svenska Basketligan dam heter Louice ”Lollo” Halvarsson, Wetterbygden Sparks! 

När vi når ”Lollo” under måndagen så är det en strålande glad landslagscenter som tar emot beskedet om den aktuella utmärkelsen. Vi fick en kort pratstund i samband med besöket i lekparken med sonen, Vincent.

Stort grattis, ”Lollo”! Hur känns det att blivit vald till Årets Center av motståndarlagens coacher och lagkaptener?

– Det känns naturligtvis jätteroligt, ett kvitto på att jag nu är tillbaka på en nivå inom basketen som jag önskar vara på. Jag är glad och stolt över utmärkelsen som också inneburit mycket slit, speciellt efter både graviditet och den långtidsskada som jag råkade ut för nere i Ungern häromåret.

Varför tror du att de röstberättigade röstade på just dig?

– Jag hoppas att dom röstat på mig för att jag har gjort något bra under säsongen vilket i så fall är väldigt kul och uppskattat för mig som spelare.

Hur ser du på den första säsongen för Wetterbygden Sparks i landets högsta serie, SBL?

– Det tog ett tag för oss att hitta ett spel som passade oss. Vi har många unga spelare som har fått ta stora roller under sitt första år i SBL. Detta har naturligtvis varit enormt lärorikt för dom som ändå är, både basketen i allmänhet och Wetterbygden Sparks i synnerhet, framtid. I samband med detta vill jag också passa på att rikta ett stort tack till klubben och inte minst mina coacher och lagkamrater för utan dom – inget ”Årets Center” för min del.

Ni är mitt uppe i kvartsfinalspelet mot storfavoriten A3 Basket Umeå, hur går tankarna inför kvartsfinal 2 i morgon onsdag på hemmaplan, går det att störa serievinnaren?

– Självklart går det att störa dom! Det gäller för oss att arbeta hårt i minst 40 minuter och hela tiden tro på varandra och det vi gör, lyckas vi med det så kommer vi per automatik ge oss själva chansen.  

Till sist, ”Lollo”: vad tycker du kännetecknar en bra center?

– En bra center för mig är när motståndarna måste anpassa sitt försvarsspel efter den spelaren. Sen tycker jag att en bra center idag måste vara mer allround, kunna göra lite mer än att bara stå under korgen och ”kötta”. Sen tycker jag att en bra center också är kapabel att skapa både för sig själv och sina lagkamrater, kanske är det just det som är att vara allround.

Wetterbygden Basketball sällar sig till hyllningskören och gratulerar en av svensk baskets allra största genom tiderna, stort grattis, ”Lollo” – du gör oss stolta!