Idag är en glädjens dag för alla Wetterbygden Basketballs supportrar. Det har viskats och tasslats en tid nu och det har spekulerats om hennes klubbtillhörighet både nationellt och internationellt.  Idag kan Wetterbygden Basketball ta död på alla spekulationer: Louice ”Lollo” Halvarsson tar all sin rutin, all sin erfarenhet, all sin kompetens och hela sin aura och förblir Wetterbygden Sparks trogen ytterligare ett år!

Hon har titulerats ”en levande legend” under sin sejour hittills i Wetterbygden Sparks färger och det med all rätt.

Inte många svenska basketspelare, damer såväl som herrar, kommer i närheten av hennes meriter som basketspelare. Med sina 109 A-landskamper och vunna mästerskap i länder som Polen och Spanien, så kommer hon naturligtvis vara en monumental pusselbit på alla sätt och vis för Francisco Pinto och Wetterbygden Sparks när man nu är till att ta sig an debutsäsongen i Svenska Basketligan (SBL).

Louice ”Lollo” Halvarsson anslöt till Wetterbygden Sparks under fjolårssäsongen efter att ha dragits med en efterhängsen hälseneskada. Den 14 januari 2018 gjorde hon äntligen comeback i en fullproppad Huskvarna Sporthall när laget dock föll mot ”antagonisten från väst”, Högsbo Basket. Debuten lovade dock mer och redan ett par veckor senare var hon även tillbaka i det svenska damlandslaget under det pågående EM-kvalet i matcherna mot Italien och Kroatien.

Under sina tio matcher i Superettan snittade ”Lollo” 17,5 poäng och nio returer per match fördelat på drygt 26 min per match och tillhörde toppskiktet när det gällde de mest effektivaste spelarna i hela Superettan (endast slagen av Östersund Basket importduo, Elena Popkey och Ta’Rea Cunnigan).

Sedan dess har ytterligare vatten hunnit rinna under broarna och för var dag som gått sedan dess har ”Lollo” blivit starkare och starkare, så pass stark att hon, sedan avancemanget till SBL för Wetterbygden Sparks stod klart den 21 mars, dragit på sig intresseförfrågningar från både när och fjärran. Nu står det dock klart att det blir Wetterbygden Sparks som får den stora äran att ta del av hennes tjänster, ett faktum som naturligtvis glädjer föreningens sportchef, Dennis Aulander:

–  Det går knappast i ord försöka förklara vad detta innebär för oss i form av symbolvärde gentemot vår publik, samarbetspartners, media och övriga Basketsverige. Med ”Lollo” i laget ökar vår trovärdighet med ungefär 1000 % samtidigt som det också är ett kvitto på att vi inte kommer nöja oss med att bara delta i SBL, vi vill mer. Det ska bli spännande att se vad ”Lollo” kan uträtta på basketplan kommande höst och vinter med en riktig försäsong i kroppen, dessutom med betydligt mer tajming i kroppen än vad som kanske var fallet i samband hennes comeback för några månader sedan, säger Dennis Aulander.

Den 191 cm långe landslagscentern säger själv så här apropå att det nu står klart att det blir spel i ”Vätterbygdens Finest”, Wetterbygden Sparks kommande säsong:

Jag skulle ljuga om jag hävdade något annat än att det inte hade varit roligt att åka ut och pröva på proffslivet igen. Jag känner att jag många år kvar att ge på den absoluta toppnivån men i den situation jag och min familj befinner oss i, så var detta ändå inget svårt val i slutändan. Att det blev Wetterbygden Sparks handlar om att jag tror på den här klubben, det man lyckats åstadkomma på så pass kort tid är inget annat än helt fantastiskt. Jag trivs med både coacher och lagkamrater och ser fram emot den utmaning det innebär för oss att spela SBL som nykomlingar. Det kommer krävas mer av oss allihopa men det är en utmaning jag tar emot med öppna armar och är inget jag räds. Jag är helt säker på att vi kommer vara redo när allt drar igång den 29 september, säger Louice ”Lollo” Halvarsson.

Fakta Louice ”Lollo” Halvarsson

Spelar med tröjnummer # 14
28 år
191 cm

Nyligen signerat nytt ettårsavtal med Wetterbygden Sparks