Luleå Basket välkomnade ligadebuterande Wetterbygden Sparks till högsta ligan med de varmaste av servetter, seger till slut för de femfaldiga regerande svenska mästarinnorna med hela 102-53.

Hemmalaget fick en lektion i rakhet, tydlighet och bestämdhet när det gällde att leverera mot korgen; och detta oavsett om det handlade om attacker till avslut nära korgen, halvdistansskott eller avslut från trepoängsland. Norrbottningarna var ”äckligt” effektiva rakt igenom hela fighten och slutade på fantastiskt fina 60 % på tvåpoängsavslut och 58 % från trepoängsdistansen. Nog hade Sparksgänget hoppats att vi kunde göra det lite svårare för våra gäster…

Efter första perioden var underläget 10-27 och det fortsatte på den vägen rakt igenom hela kampen.

För Sparks del var det först i den avslutande perioden som det visades motsvarande bestämdhet i anfallsspelet – en period som gav hemmalaget 22 poäng, mer än vad som åstadkoms under matchens hela första halva. Vi behöver denna ”aggressivitet” över 40 minuter.

Naturligtvis tufft med så stora siffror, men som alla vet ger seger två poäng och förlust noll; oavsett poängdifferensen. För Sparks del handlar det om att tacka för lektionen, ta lärdom av denna och gå vidare – nästa match är på bortaplan mot A3 Umeå den 10 oktober.