Senast Wetterbygden Stars befann sig i Luleå Energi Arena var i seriepremiären den 27 september, en match som av både förklarliga och tråkiga skäl funnits på näthinnan sedan dess eftersom man då i ärlighetens namn blev kölhalade av hemmalaget, BC Luleå. Under fredagskvällen var det således upplagt för revansch men av detta blev det inget. Trots förhoppningar om ett bra resultat långt in i tredje perioden så blev återigen BC Luleå för svåra och kunde vinna fullt rättvist med 112-86.

Det är Wetterbygden Stars som startar matchen bäst anförda av Moussa Kone under respektive korg. Hemmalaget ska dock inte låta sig nedslås alltför mycket och när firma Rozzel/Andersson bestämmer sig för att spela boll så har duon få övermän i Svenska Basketligan, ledning för BC Luleå med 18-9 och matchens första bortatimeout är ett faktum. Efter denna timeout får Stars några välbehövliga stops samtidigt som Adam Rönnqvist, Jonathan Bohman och Calvin Hermanson kommer från bänken och bidrar med kreativitet framåt. Dock fortfarande BC Luleå i ledning efter Q1, 23-21.

Andra perioden råkar Wetterbygden Stars ut förrän lite jobspost när Adam Rönnqvist skallar ihop med en hemmaspelare och blodvite uppstår vilket får till följd att han tvingas lämna planen, olyckligt för Adam och synnerligen olyckligt för Stars som vid tillfället var inne i en bra period vilket bland annat visade sig på resultattavlan, ledning med 28-27. Efter detta ”ofrivilliga byte” från Stars headcoach Boris Balibrea så återfår BC Luleå momentum och återigen är det Brandon Rozzel som briljerar genom både attacker och sylvasst skytte utifrån. Wetterbygden Stars ska dock få sista ordet i halvleken när man gör 5-0 genom en gammal hederliga dansk ”up-and-under” av Daniel Mortensen samt en patenterad trepoängare av Calvin Hermanson – underläget i paus är därmed ”bara” 42-47.

Om det fanns förhoppningar i Stars-lägret under andra halvlek att kanske, kanske till och med prata i termerna om ”slagläge”, så grusades dessa förhållandevis omgående efter att hemmalaget gjort 16-2 på ett minst sagt vilset bortalag. Bortkastade bollar, dåliga skottval och som grädde på moset: ett försvarsspel som inte gjorde det direkt svårare för BC Luleås skyttar att kunna fira julafton från trepoängslinjen fem-sex veckor tidigare än vad brukligt är. Trots att underläget trots allt bara är åtta poäng (60-68) efter en Ty Sabin-trea med två minuter kvar av tredje perioden så är känslan hela tiden att detta är en match som hemmalaget har fullständig koll på och inte minst: ständiga svar på bortalagets få mini-runs.

Resten av andra halvlek blir i ärlighetens namn en repetition av förra gången Stars befann sig i Luleå: en lång längtan efter slutsignal, förlust till slut med 86-112. Trots att Stars alltså skickar i 86 poäng på bortaplan så förlorar man ändå med 26 poäng vilket vittnar dels om att Stars inte fick tag i hemmalagets spelare för ”fem öre” i försvarsspelet samt att BC Luleå är ett synnerligen skickligt basketlag när man tillåts spela ut på detta sättet.

För Wetterbygden Stars handlar det nu om att ladda om snabbt eftersom det redan på tisdag vankas ny bortamatch uppe i Norrköping, Stadium Arena.