Sparks avslutar säsongen i Superettan med två matcher i basketstaden Luleå. De båda topplagen BG Luleå och Luleå Stars står för motståndet i helgens matcher. Det finns förhoppningar i laget om att avslutningen i serien kan bli riktigt bra. Inte minst med tanke på hur laget utvecklats och spelat de senaste matcherna.

 

Lång resa

Redan på fredag eftermiddag sätter sig Sparks på tåg upp till Luleå. Efter ankomst till Luleå på lördag morgon är det, några timmar senare, dags för den första matchen med BG Luleå som motståndare. I den senaste matchen lagen möttes var det stor skillnad mellan lagen. Sparks var inne i en fas där det fortfarande var nytt med Superettan och hade väldigt lite att sätta emot BG Luleås arsenal av zoner. Den matchen vann BG Luleå enkelt, förhoppning är att det ska se betydligt annorlunda ut i denna match.

Helgen avslutas med Stars

På söndag är det dags för säsongens sista match mot topplaget Stars. Laget har en fin rutin och erfarenhet där man utnyttjar styrkorna på ett skönt sätt. I den senaste matchen spelade vi riktigt bra och hade en mycket stark avslutning där vi störde Stars. Det återstår att se hur denna match utvecklas, men det vore härligt med en fin avslutning med en stark prestation.

Några frågetecken

Sparks har Moa Nyberg borta i helgens matcher, vilket är ett avbräck i rotationen. Ytterligare frågetecken finns med några som har små skavanker och förkylningar som förhoppningsvis blir helt bra till helgen.

Lördag 28/3 kl. 13:00 BG Luleå – Sparks

Söndag 29/3 kl. 12:00 Luleå Stars – Sparks

Matcherna kan följas på basket.se och Livestats.