Senast det begav sig var säsongen 2014-2015. Då ledde han Sanda Wolves styrkor från bakplan uppe i Sandahallen med stor framgång. Med en arbetsmoral utöver det vanliga fick han sedermera chansen att åka över den stora pölen och testa på vad det innebär att kombinera basket och studier i USA. Efter sina tre år på Sanda Basketgymnasium återvänder Marcus Larsson nu till Sveriges vackraste bygd för spel i Wetterbygden Stars.

Äventyret efter studenten på Sanda Basketgymnasium inleddes med att Marcus Larsson kom i kontakt med en organisation vid namn ”Global Squad”, en organisation som specialiserat sig på att hjälpa internationella talanger med att hitta lämpligt college. Efter den efterföljande sommaren så hamnade han i Fork Union, Virgina och började spela för bygdens stolthet, ”Fork Union Military Academy” (FUMA). Där spenderade han en säsong med lagets ”post graduates” beståendes av spelare som alla hade avslutat sina high school år men som av olika anledningar behövde ett extra år för att förbättra sina betyg eller för möjligheten att visa upp sig mer för presumtiva college coacher.

Efter den upplevelsen som FUMA skulle komma och innebära blev Marcus Larsson klar för spel på ”Virgina Military Institute” vilket är en div I-skola tillhörandes Southern Conference. Efter ett år på den skolan blev det sen en transfer till div II-skolan ”West Virginia Wesleyan College” som till vardags huserar i ansedda ”Mountain East Conference”, erkänt en av dom två tuffaste conferences som USA har att erbjuda på div II-nivå. Sina tre sista år på college spenderade Marcus Larsson just här innan han i maj månad i år tog sin efterlängtade examen.
Om Marcus Larsson var en utpräglad point guard under sin tid på Sveriges anrikaste basketgymnasium så skulle man idag kunna jämställa honom mer som en shooting guard, i alla fall om man får tro huvudpersonen själv:

Ja, lite är nog så fallet. Jag hoppas kunna bidra med mitt skytte och min energi varav det sistnämnda alltid funnits naturligt där för mig. Att nu få tillhöra Wetterbygden Stars känns både som en nytändning likaväl som det känns tryggt att komma tillbaka till en miljö och människor som jag känner mig trygg med. Jag har haft bra samtal med Gabo Loaiza Perez och att få chansen att spela med min forne lagkamrat i form av Albin Häll-Eriksson var en chans som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, historiskt sett har vi alltid kunnat plocka det bästa ur varann, säger Marcus Larsson.

Ytterligare en pjäs är därmed kontrakterad i Gabo Loaiza Perez nya lagbygge och hittills får man väl ändå erkänna att han och lagledningen haft en förhållandevis lyckosam ”silly season” på herrsidan även om det funnits, och fortfarande finns, saker som hade kunnat få detta att se ä-n-n-u bättre ut. Gabo Loaiza Perez befinner sig hemma i Spanien och när vi når honom har han följande att säga om sitt senaste nyförvärv:

Från första stund Dennis berättade om Marcus kvaliteter som basketspelare så blev jag intresserad och ville veta mer. Nu efter att ha gjort min egen research så inser jag att vi kommer få in en lagspelare, en karaktär och en arbetsmoral som kommer stärka oss som grupp. Det som också känns bra i sammanhanget, förutom Marcus kvaliteter som basketspelare, är att det känns som att en av våra egna återvänder för spel med oss. Detta faktum borde inspirera nuvarande generationer i vår egen ungdomsverksamhet – det går att ta sig hela vägen upp till högsta nationella nivå om man är beredd att göra jobbet, säger Gabo Loaiza Perez.

Marcus Larsson
# 10
Shooting guard
Aktuell genom att precis skrivit på ett 1 +1 årsvatal med Wetterbygden Stars