Fjärde matchen på en vecka blev till slut för mycket att hantera för Wetterbygden Stars. Tack vare en mardrömsstart uppe i Östersund (0-15) kunde laget sen inte mobilisera den kraft som hade behövts för att vända tillbaka momentum till sin fördel. Efter 40 spelade minuter får man finna att se sig besegrade med hela 111-67 av ett hemmalag som naturligtvis vinner helt rättvist.

Egentligen slår Jämtland Basket an ton direkt i början av matchen, eller rättare sagt, Stars försvarsspel slår an ton på matchen när RT Guinn får stå helt fri och bomba i en trepoängare redan efter ett par sekunder. Inte skulle det bli bättre av att bortalaget kombinerade detta med att framåt skjuta bollen i sidan av plankan, dribbla bollen på fötterna och ha ytterligare någon turnovers som lök på laxen. Trots att Boris Balibrea försöker väcka sitt lag via en timeout efter 90 spelade sekunder så fortsätter kräftgången både bakåt och framåt för Stars, 10-31 (!) efter tio spelade minuter.

Det finns så många saker som man skulle kunna säga om Stars prestation under första halvlek men vi vet knappt vart att börja. Vi har i detta forum tidigare hävdat att det är skillnad på att ”förlora och förlora” och ikväll är inget undantag. Att ligga under med 37 poäng i halvlek (20-57) är naturligtvis….inte bra. Bekymret en sådan här kväll (vi har sätt det tidigare under säsongen) är att ingen verkar vilja gå i täten och på något sätt uttrycka ”enough is enough”.

Laget kom upp till andra halvlek senare än vanligt och det krävs ingen Einstein för att räkna ut att det säkert sas en och annan sanning nere i katakomberna i Nya Sporthallen i Östersund. Matchen i sig var naturligtvis i detta skede redan förlorad, återstod ”bara” att spela för klubbmärke och sin egen stolthet. Man förlorar andra halvlek med sju poäng och även om det fanns tendenser (läs, Jonathan Bohman) att göra just ovan, spela för klubbmärke och sin egen stolthet, så var detta en kväll som varenda individ i Wetterbygden Basketball snabbt vill glömma.

Nu återstår två hemmamatcher nästa vecka (BC Luleå på tisdag och Norrköping Dolphins på fredag) innan det blir dags, baserat på kvällens insats, för ett välbehövligt landslagsuppehåll.