Wetterbygden Highlanders har gjort klart med ytterligare ett riktigt tungt nyförvärv inför basketsäsongen 2016-2017. In i laget kommer Mathias Liljeqvist från Alvik Basket, samme Mathias Liljeqvist som firat stora triumfer med Nässjö Basket, något som bland annat innebar att han säsongen 2013-2014 utsågs till Årets Rookie i Basketligan herr.

Efter tre säsonger ute på Höglandet så bar det ifjol iväg tillbaka till huvudstaden för spel i anrika Alvik Basket i Basketettan norr. Där har han under innevarande säsong varit en av lagets absolut skickligaste och mest pålitliga spelare och inte sällan en given starter för coach David Macann. Nu återvänder han till Småland för att ta del av den spännande satsning som är inledd på herrbasketen i Jönköping för att väl här, i Wetterbygden Highlanders, bidra med rutin och unika egenskaper i form av explosivitet, returtagning och försvarsspel. Även Mathias offensiva repertoar har utvecklats från det han gick på Sanda Basketgymnasium i Huskvarna till att idag tillhöra toppskiktet i Basketettan.

Mathias Liljeqvist förklarar själv anledningen till att han nu söker sig neråt sydligare breddgrader igen:

– Det känns som att Jönköping kan erbjuda mig en helhet i det stadium som jag befinner mig i just nu, både som människa och basketspelare. För att lyckas med vår målsättning så kommer det krävas mycket hårt arbete och vi lär ha väldigt få ursäkter för att kunna nå dit vi önskar.

– Jag hoppas kunna bidra med ledarskap och rutin. Jag ser mig själv som en lagspelare som kan göra lite av det mesta på en basketplan och jag är beredd att bidra med det laget behöver. Jag vill också passa på och tacka Alvik Basket för allt de gjorde för mig under fjolårsäsogen, nu är det dock fullt fokus på Wetterbygden Highlanders som gäller vilket känns enormt stimulerande, säger Highlanders nye powerforward, Mathias Liljeqvist.

I och med signeringen av Mathias Liljeqvist så börjar headcoach Dennis Aulander få ihop något som börjar likna ett slagkraftigt basketlag:

– Ja, det får jag väl ändå erkänna. Mest glad är jag för vår unga spelare som nu får fantastiska förebilder i form av bland annat Mathias. Nu får de chansen i att lugn och ro utvecklas på Sanda Basketgymnasium samtidigt som vi parallellt flyttar fram positionerna inom herrbasketen i Jönköping. Det vi gör idag är ju mångt och mycket för deras skull, att de en dag ska ha fullgoda alternativ att fortsätta sin elitkarriär i Jönköping.

– I Mathias Liljeqvist får jag som coach, en spelare som jag dels coachat tidigare med allt positivt det innebär för bägge parter och dels som vet vad som krävs för att spela på den nivå som vi alla eftersträvar, både som lag och individ betraktat. Någon sa till mig häromdagen apropå att Mathias namn kom på tal: ”han är den bäste spelaren i Sverige som inte spelar i Basketligan herr”. Jag är benägen att hålla med, i Matte har vi fått en kanonkille som många andra konkurrenter bara skulle drömma om, avslutar en lyrisk Dennis Aulander.