Wetterbygden Stars lagkapten under många år, Mathias Liljeqvist, har kommit till vägs ände när det gäller hans elitkarriär inom basketen. Efter envisa bekymmer med både höfter och fötter har Mathias nu tvingats till det ofrånkomliga beslutet att behöva avbryta sin elitkarriär. Wetterbygden Basketball skulle vilja ta tillfället i akt att i samband med fredagens hemmamatch mot Norrköping Dolphins avtacka en av föreningens största kämpar sedan starten 2014.

Mathias Liljeqvist kom till Wetterbygden Basketball inför säsongen 2015-2016 och har från första stund bidragit till ett unikt ledarskap som i högsta grad påverkat varför Wetterbygden Stars nu spelar vart man spelar. Med en sällsynt förmåga att kunna pusha sig själv, och inte minst sin kropp, så har verksamhetens forne lagkapten på herrsidan konstant varit ”laget före jaget” personifierad. Helt rättvist var Mathias Liljeqvist också Stars lagkapten när man under fjolårssäsongen kvalificerade sig för spel i SBL och fick också då rättmätigt stå längts fram på barrikaderna för att ta emot hyllningar från när och fjärran.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och säger så här apropå det faktum att det nu står klart att det inte blir något spel för Mathias Liljeqvist i Wetterbygden Stars innevarande säsong:

– Jag är den första att beklaga att Mathias försök att bygga upp sin kropp inte gett det utslag som någon av oss hade hoppats på. Ingen ska dock någonsin komma och påstå att Mathias inte försökt. Efter att ha sett honom slitas mellan hopp och förtvivlan på nära håll så stöttar vi honom fullt ut i hans besked att det nu inte går längre att uthärda smärtan. Detta är ett sunt och nödvändigt beslut för Mathias bästa och hans hälsa.

– Spelare, eller rättare sagt karaktärer, som Mathias Liljeqvist växer inte på träd och hans unika ledaregenskaper i och runt omklädningsrummet är något vi redan saknar. Jag är glad, stolt och tacksam över att Mathias valde att återvända till Vätterbygden och han kom verkligen att bli en viktig pusselbit i vår ambition att åter sätta basketen på kartan i vår bygd. Jag hoppas att gemene man nu kommer till Huskvarna Sporthall på fredag för att hylla en av våra största, det är Mathias verkligen värd, säger Dennis Aulander.

Huvudpersonen själv säger så här när det nu står klart att 47:orna åker upp på den berömda hyllan:

Min resa med Wetterbygden har varit helt fantastisk och också på ett sätt, lite overklig. Från det att jag och Dennis satte oss ner för att prata om verksamhetens framtidsplaner till att bara tre år senare kvalificera oss för spel i SBL är sannerligen en resa som gjort avtryck och som för evigt kommer finnas på min näthinna. Det finns naturligtvis många bra minnen under denna period. Segrarna inne i Jönköpings Idrottshus (Arenan) mot Högsbo Basket och Eskilstuna Basket julen 2016 innebar att vi kvalificerade oss för Superettan efter att bland annat vänt ett underläge på 23 poäng den sista perioden mot Eskilstuna – frågan är vad Wetterbygden Stars befunnit sig i dag utan dom två segrarna som innebar en permanent plats i Superettan ifjol?

– Fjolårssäsongen är naturligtvis svårt att inte prata om i dessa sammanhang. Det sättet som vi kom samman som grupp, trots att vi alla kom från alla håll och kanter runtom i världen, var för mig unikt och något som jag inte upplevt i något annat sammanhang. Att sen få avsluta säsongen med avancemang till högsta serien med dom fantastiska killarna är och förblir ett oförglömligt minne för mig. Att få vara spelare och lagkapten för detta lag och i denna förening har varit helt fantastiskt. Jag offrade mig hela tiden och kan inte säga att jag ångrar någonting, det har varit en fantastisk resa och jag önskar att föreningen nu lyckas fortsätta sin positiva trend i Basketsverige, säger Mathias Liljeqvist.

Wetterbygden Basketball planerar att avtacka Mathias Liljeqvist i samband med spelarpresentationen under fredagskvällens match – se till att komma i tid. Arrangören räknar med att nämnda spelapresentation kommer igång ca. kl. 18.50.