Det är inte vilken motståndare som helst som kommer på besök till Arenan, Idrottshuset på söndag för match mot Wetterbygden Highlanders eller vad sägs om de mesta mästarna, Alvik Basket? Frågan är om det finns ett lika historiskt starkt varumärke inom svensk basket än just Alvik Basket?

Både Wetterbygden Highlanders och Alvik Basket kommer till spel efter segrar förra omgången av Superettan. Highlanders åsamkade Trelleborg Pirates deras första förlust medan Alvik Basket hittade upp på ett potentiellt vinnarspår när man besegrade Högsbo Basket hemma i anrika Åkeshovshallen under helgen som gick med klara 85-69.

Alvik Basket tillhör de mest rutinerade aktörerna i årets upplaga av Superettan eftersom man varit en flitig abonnent av de fyra platser Basketettan norra förfogat över sedan införande av Superettan. Lagets coachas av ”Nässjö-bekantingen” David Mccann som var verksam i Nässjö Baskets ligalag för några år sedan. Under korgarna huserar en av seriens absolut starkaste och skickligaste spelare i Richard Hartman som snittar respektingivande 14,2 ppg och 10,4 rpg, en faktor som hemmalaget naturligtvis gör bäst att se upp med.

Wetterbygden Highlanders kommer till spel med ett förhållandevis stort självförtroende i bagaget.

Segern, och framförallt försvarsspelet, senast mot Trelleborg Pirates vittnar om den inneboende kapacitet som finns i laget och som nu gör att lagets headcoach, Dennis Aulander, ser fram emot matchen på söndag med tillförsikt:

Ja, absolut gör vi det. Vi vet att det lär behövas en liknande insats i försvarsspelet, om inte bättre, för att kunna störa ett oerhört välorganiserat Alvik Basket. Mot Alvik Basket gör vi bäst att inte fokusera på någon enskild individ utan istället är det l-a-g-e-t Alvik Basket vi måste stoppa även om vi naturligtvis är fullt medvetna om en viss herr Hartman.

–  Det känns som att vi börjat förlika oss om vilka vi är, vilken som är vår identitet och vad vi behöver göra för att nå framgång i en oerhört tuff serie. Jag tycker att vi känns inte lika frustrerade när vi av någon anledning inte lyckas på plan utan har istället funnit ett sätt att kunna fokusera fullt på det vi kan påverka: nästa possession. Vi njuter av att ha denna typen av utmaningar som alla motståndare i Superettan innebär under denna delen på året – vi ska försöka njuta även på söndag och så får vi se hur långt det räcker. Vi vet att vi är rätt vassa på hemmaplan, en skön känsla som vi naturligtvis tar med oss till match, säger Dennis Aulander.

Wetterbygden Highlanders har faktiskt mött Alvik Basket en gång tidigare denna säsong nämligen uppe i Södertälje (Quality Cup) under försäsongen då Alvik Basket till slut drog det längsta strået.

Vi hälsar alla välkomna till Arenan, Idrottshuset nu på söndag kl. 15.00.