Efter en i mångt och mycket gedigen och uppoffrande insats tvingas ändå Wetterbygden Stars se sig besegrade av övermakten under tisdagskvällen i Huskvarna Sporthall. Efter att kvällens gäster gjort hiskeliga 26-4 i mitten av tredje perioden finns ingen återvändo för ett hemmalag som ändå, totalt sett, ska heder för sin insats. Förlust till slut med 71-84 och nu väntar ett superviktigt derby ute i Nässjö Sporthall på söndag för att snabbt komma tillbaka upp på vinnarspåret igen.

Borås Basket satte högsta fart från första början och kan omgående rusa upp i ledning med 11-2. En stor anledning till detta är den starka returtagning som matchen igenom vållar hemmalaget stora problem. Till slut hittar ändå Wetterbygden Stars ett sätt tillbaka in i matchen och det känns därför lite extra tungt när gästernas William Gutenius får skjuta i periodens sista poäng med bara tiondelar kvar på matchklockan, underläge efter Q1 med 17-24.

Andra perioden är det mer eller mindre omvända roller. Perioden börjar med att gästernas Michael Moore plockar upp sina andra foul (som i ärlighetens namn borde varit tre med tanke på knuffen i ryggen på Jonathan Peleg i sekvensen efteråt) efter att hemmalaget hittat luckorna offensivt. Allra störst luckor hittar Mantas Griskenas och Eddie Alm som bombar i varsin trepoängare och tvingar Borås Basket till sin första timeout för kvällen. Med bara tre minuter kvar av första halvlek så har momentum helt och hållet svängt över till Stars fördel när Simon Gunnarsson av alla människor (som om det inte räcker med att alla andra skjuter trepoängare i Borås Basket) skickar i en trepoängare på slutsignalen av skottklockan. Wetterbygden Stars låter sig dock inte nedslås utan ska få det sista ordet i halvleken genom ett trepoängsspel signerat lagets nye import Kyle Rowley samt en tuff trepoängare av lagets kapten, Jesper Wennerholm – helt lika i paus, 43-43.

Mycket glädjande så här långt i hemmalaget var det faktum att hela nio av lagets totalt 12 ombytta spelare för kvällen varit delaktiga i poängproduktionen, en förutsättning för att kunna rubba ett lag som Borås Basket, att man har leverans från många händer.

Andra halvlek inleds med att hemmalagets CJ Dunston sätter upp en egen liten privat show. Med egenhändiga 6-0 och bud på mer (vi minns stealen som tyvärr innebar en lilltå på sidlinjen) så är han den som tar sitt lag upp i ledning med 49-43. Ungefär där tog det roliga slut för Wetterbygden Stars denna januarikväll i Huskvarna Sporthall.

I sin senaste match mot Jämtland Basket gjorde Borås Basket 18-2 på mindre än tre minuter precis innan halvleksvilan och punkterade den matchen och nu var det Wetterbygden Stars tur att känna på hur snabbt det kan gå i basketens värld i allmänhet och i Borås Baskets värld i synnerhet. 4-26 kan/ska naturligtvis inte få hända men uppenbarligen har Borås Basket den här kapaciteten i sig och med ett par missade skott där, någon turnover här och något missat försvarsspel, så är det en kombination som totalt sett är dåligt för alla lag, inte bara Wetterbygden Stars, som går upp mot seriens just nu formstarkaste lag.

Trots två timeouts av hemmalagets headcoach, Boris Balibrea, under denna period så gick det i alla fall inte denna gång att stoppa blödningen – såret var allt för djupt och infekterat, underläge efter Q3 med 57-71.

Wetterbygden Stars ska ha all heder för det sättet man tar den här matchen i mål och ett tag så hade man faktiskt nere underläget till bara nio poäng som hade kunnat vara än mindre med lite bättre straffkastprocent (som återigen gäckar laget) och ett par mindre missade närskott. Att Borås Basket till slut vinner matchen rättvist är odiskutabelt men den här arbetsinsatsen lovar ändå gott med tanke på vad som väntar runt hörnet med start redan på söndag ute på Höglandet.

CJ Dunstons energi fortfarande ovärderlig för Stars samtidigt som både Jesper Wennerholm, Jonathan Bohman, Guim Exposito och Kyle Rowley hade sekvenser under matchen som betydde massor en kväll som denna men där alltså gästerna från Borås Basket fortsätter vinna i den Svenska Basketligan – man är nu uppe i sju raka.