Ledningen för Wetterbygden Sparks fortsätter att bygga kommande säsongs damlag och man har tydligt siktet inställt på en avsevärt starkare säsong än den gångna. Nu har man skrivit kontrakt med den meriterade comboguarden Taylor Brown!

28-åriga Brown från Maryland har precis som Ashley Arlen, som klubben signerade förra veckan, en gedigen basket-CV att visa upp. Brown gjorde sina tre år på George Mason University där hon satte tydliga avtryck genom att bli skolan näst bästa poänggörare genom tiderna med 1693p under sina tre år, där hon under en enda säsong gjorde 643 p, och satte skolrekord med att snitta 81,5 % från straffkastlinjen under en säsong. Brown blev bästa poänggörare i Atlantic 10 Division 2015, så vi pratar nu ingen dussinlirare! 2016 avslutade hon college genom att bli första damspelare någonsin att nå 1000p på 50 matcher hos GMU. Brown startade sin proffskarriär säsongen 17/18 på Island där hennes lag vann SuperCup och Brown snittade 16p/match. Därefter gick hon till Residence Walferdange i Luxenburg där hon snittade 25 p (!) och 5 returer. Hennes procent på skyttet från golvet var nära 50%, med 79% från straffkastlinjen. 2019 gick flyttlasset till Australien där hon spelade för Mandurah Magic och hade finfina snittet av 19p/match och hela 85% från straffkast, så Taylor är inte spelaren man bör foula…

Som statistiken sägen så har Wetterbygden här hittat en riktig klasspelare som skall hjälpa laget att stoppa bollen i korgen kommande säsong, och man tror att Ms Brown kan bli en riktig joker i SBL dam. Sparks coach Krumesh Patel säger så här om Browns signering:

Jag är otroligt glad att vi lyckats locka Taylor till vårt lag! Hon har en mycket stark CV och massor av erfarenhet som kommer bli enormt viktig för att hjälpa laget. Det var ett mycket enkelt val att försöka signa efter att ha talat med henne själv, men också hennes tidigare coach. Ms Brown kommer bli en stor tillgång för laget och som vi tror är precis den spelare som kommer hjälpa oss nå nästa nivå. Hon har tydligt visat att hon är en mycket stark poänggörare, men också en fantastisk lagkamrat och ledare på plan, säger coach Krumesh Patel.

Taylor Brown själv är mycket glad och förväntansfull för sitt nya uppdrag i Sverige och säger här varför hon valt att signa med Sparks:

Jag valde Wetterbygden kommande säsong för hur klubben tänker och hur laget spelar basket. Jag uppskattade också att både Coach Krumesh Patel och klubbchef Ekström visat stort intresse i att lära känna mig och hur jag är som spelare, så jag är enormt förväntansfull för kommande säsong med Sparks och att få lära känna mina nya lagkamrater. Jag ser mig själv som en mycket intensiv spelare med massa energi och jag förväntar mig att alla i laget skall kriga hårt med massor av energi, samtidigt som vi skall ha väldigt kul ihop och göra allt vi kan för att utmana för mästerskapstiteln, avslutar Taylor Brown.