Sparks begav sig till Stockholm för match mot Norrort i Superettan. En tät tillställning där Norrort hade övertaget och ett litet försprång nästan hela matchen. Undantaget var egentligen den tredje perioden där Sparks med ett aggressivare och mer varierat försvar lyckades med att på allvar komma in i matchen. Tyvärr var felprocenten lite för hög för att kunna gå förbi. Norrort står som segrare  med 50-58.

Ha och behålla fokus

Mycket av förberedelserna handlade om att ha rätt fokus och behålla fokus under hela matchen. Alla behöver därför bidra med alla delar som vi själva kan påverka. Idag var kanske delar av detta betydligt bättre än mot Lobas, men då vi gör det något krångligt för oss själva blir det ingen lyckad match. Sparks har hela 36 turn-overs och Norrort har hela 30 steals på dessa misstag. Det spelar då mindre roll att vi vinner returtagningen klart.

”- Vi behöver lyfta insatsen i vårt arbete. Det räcker inte att delta utan vi måste bidra, precis som vi gjort både mot Stars och Central borta. Där vi befinner oss nu behöver vi vilja och våga släppa loss, detta kommer genom hårt arbete på rätt saker. Jag må ha en stark tro på våra spelare, kanske ibland större än vad de själva har, men inget kommer gratis. Vi behöver arbetet innan resultatet kommer. En vecka kvar så möter vi Norrort igen…” säger Johan Enbom.

Bra variation i försvar – stelt i anfall

Vi lyckades i den andra halvan av matchen skapa momentum genom varierat försvar. Vi lyckades bra i våra zonförsvar och kunde skapa både bollvinster och övertag i breaks. Med lite skarpare beslut och avslut hade vi kunnat på allvar hota Norrort. Just att jobba hårt och spela enkelt hade underlättat mycket idag.

Vi behöver ha fler som utmanar utifrån vad spelet ger. Idag blir Danielle Elvbo för ensam i sitt attackspel. 19 poäng blev det från hennes händer idag, nästa spelare är Ellinor Berglund på 8 p.

Upp på rätt häst igen

Vi får nu gå hem och göra läxan betydligt bättre än vad vi gjort denna vecka. Det är inte dåligt på något sätt men det kan vara bättre. Fokus hela vägen och alla bidrar med alla delar vi kan påverka är snart ett mantra som vi repeterar och repeterar… Snart sitter det och då… Kanske redan på lördag i Arenan. Kom och heja!