Efter en spelledig helg under helgen som gick (USM-spel) så är det så äntligen dags för Wetterbygden Highlanders att få kliva upp i ringen igen och man gör det med en hel del i potten: segrar i det två återstående matcherna krävs sannolikt för att inte drömmen om Superettan ska stanna vid just en dröm.

Motståndarna de kommande två helgerna inne i Arenan hade inte kunnat vara tuffare. Redan nu på söndag kommer självaste serieledarna Högsbo Basket på besök medan nästa helgs motståndare heter Eskilstuna Basket, ett Eskilstuna Basket som nu under veckan som gått förstärkt laget ytterligare med en import från Nordamerika.

Högsbo Basket är återigen i topp av Basketettan södra och förfogar över kanske hela seriens mest samspelta lag. Här finns fart och explosivitet i form av pointguarden Jonas Minges, rutin i form av Yannick Trott, dödligt skytte från spelare som Lucas Brehm och Olof Lennartsson och inte minst: en fysisk närvaro i form av väldige Filip Sjöström och hans vapendragare Martin Engström och Raivis Kalejs. Den som borgar för kontinuiteten står vid sidlinjen och tillhör en skara basketledare som verkligen vet vad detta handlar om; Jonas Fredriksson. Mina damer och herrar, här pratar vi mer eller mindre om ett komplett basketlag för att vara på Basketettan-nivå.

Vi tog pulsen på Wetterbygden Highlanders headcoach, Dennis Aulander inför avgörandet kommande två helger.

Hur är läget i laget inför avslutningen?

– Det känns väl ok, tycker jag. Lite småskavanker här och där har inneburit att jag medvetet hållit igen något på träningskvantiteten, bland annat var vi helt träningslediga förra helgen vilket jag hoppas ska kunna ge resultat kommande helger i form av pigga ben och förhoppningsvis: ännu piggare huvuden.

Hur ser du på säsongen fram tills nu? Är du nöjd med utgångsläget?

– Både och. Jag tycker väl kanske att vi har ett tillräckligt attraktivt och bra lag för att ha kunnat knipa en av bortamatcherna mot Köping, Eos och Trelleborg, speciellt förlusten mot Trelleborg ”biter oss i svansen” fortfarande. Å andra sidan är vi mer eller mindre ett helt nytt lag med individer som aldrig tidigare spelat tillsammans att jämföra tex med Högsbo Basket som varit tillsammans i flera säsonger. Jag tycker att det märkts och är också anledningen till att vi kanske inte lyckats vinna den där extramatchen på bortaplan som inneburit att vi nu då hade varit i ett helt annat utgångsläge.

Hur bedömer du era chanser att nå Superettan?

– Ja, till att börja med så måste vi vinna våra två återstående hemmamatcher mot Högsbo och Eskilstuna, punkt slut. Tittar man på det krasst så kan det fortfarande uppstå många scenarion då flertalet av topplagen fortfarande ska spela mot varandra och således kommer ta poäng från varandra. Min gissning är att det i slutändan kommer att handla om inbördes möten. Det enda vi kan, och ska, fokusera på är det vi själva kan påverka och det stavas till att börja med H-ö-g-s-b-o på söndag, avslutar Dennis Aulander.

För den som önskar detta drama på plats så är det Idrottshuset, Arenan som gäller nu på söndag den 4 december – kl. 17.00 kastar det gråa laget lädret i luften!

Varmt välkomna!