Efter bataljen, och den sköna viktorian, mot Högsbo är det dags att lyfta blicken mot nästa utmaning och vad är inte bättre än att ånyo ställas mot ett lag med en nolla i förlustkolumnen. Det är dags att hälsa Malbas, från svensk fotbolls Mecka, Malmö, välkomna till Huskvarna Sporthall.

Ett Malbas som, som nykomlingar, förra säsongen överraskade positivt genom att knipa en plats i Superettan. Lagets naturliga målsättning denna säsong är att upprepa prestationen och försöka komma några pinnhål högre i den slutgiltiga tabellen. Inledningen på seriespelet motsäger inte den ambitionen. Malbas är, precis som Sparks, obesegrade efter de tre inledande omgångarna så frågan är vilket lag som, i ensam majestät, kan ståta med en ograverad förlustnolla efter kommande söndags drabbning.

Bland de tongivande spelarna i skånelaget finns det ett par bekanta ansikten. Evelina Svensson, med ett förflutet på dåvarande Sanda Riksbasketgymnasium och Brahe Basket, är, nu som då, en pålitlig producerare och leder styrkorna med ett poängsnitt på 15/match. Evelina är även en stark returtagare; 6/match. Laget mönstrar också den tidigare ”Sandinisten”, och förra säsongens Sparksspelare, Jonna Raflund. Jonna har, precis som laget, haft en lyckat säsongsupptakt med 13 poäng och 10 returer på sin snitt-CV så här långt; något för våra långryggar att hantera.

En ny bekantskap är Katarina Petrov, kommandes från den malmöitiska lokalkonkurenten BBK Playmaker. Katarina är den tredje länken av de tre musetöserna vad gäller poängplockande och returtagning; 14 respektive 7 bokförda som snittsiffror. Bakom dessa tre finns ytterligare några intressanta, lovande, spelare med förmågan att producera; Tova Boqvist och Ida Törnqvist är två. Malbas har så här långt firat en hel del triumfer med en zonpress, som vi hoppas ha nycklarna för att dyrka upp.

För Sparks del gäller detta att kapitalisera på insatsen i Göteborg. Den viktorian kan vara mycket värd, men då gäller det att inte släppa någon annan motståndare över bron. Då Malbas är ett troligt Superettanlag, vilket innebär att resultatet då kommer att följa med in i vårens fortsättningsspel, kan inte matchens betydelse underskattas; det är en viktig fight.

Vi håller oss som favoriter och tror att ett högt tempo tillsammans med ett starkt försvarsspel kommer att skapa goda förutsättningar för att Sparks kommer att vara i ensam serieledning strax efter att klockan slagit 15.30 på söndag, men det kommer inte att ske utan strid.

Full stridsmundering är anbefallen!