Wetterbygden har under våren sökt en assisterande coach till damlaget och Headcoach Krumesh, och efter mycket letande fann vi vår nya ass. coach i Kanada. Ashley Cookson ansluter till staben runt damlaget efter sommaren, men han kommer också ta ett stort ansvar som ungdomsutvecklare för våra ungdomscoacher och lag. Ett arbete som Ash gjort på ett strålande sätt i både Australien, England och Kanada under sina 14 år som coach och ungdomsutvecklare.

Ashley startade sin karriär som coach i England hos Shropshire Warriors, och flyttade 2012 till Australien och Melbourne där han coachade hos McKinnon Basketball association. Uppdraget där var som headcoach i ett antal ungdomslag hela vägen upp till seniorlaget som spelade i The Big Five. Under samma period jobbade Ashley också som coach koordinator och coachutvecklare på ett mycket framgångsfullt sätt.

2016 flyttade han tillbaka till England där Ashley började jobba ihop med vår headcoach Krumesh hos Leicester Riders, där de både blev mycket framgångsrika i WBBL med Leicester. Säsongen 19/20 var Ashley ass.coach till vår svenska coach Jesper Sundberg i samma klubb.

Därefter flyttade Ashley till Kanada för att fortsätta sin coachkarriär hos två universitetslag på damsidan.

Nu är det då meningen att han skall hjälpa Wetterbygden att ta nästa steg med våra ungdomscoacher och lag, samtidigt som han åter skall kampera ihop med sin tidigare headcoach, och försöka hjälpa tjejerna i Sparks till nästa nivå i SBL dam. Ashley är mycket glad för att vara tillbaka på en professionell nivå, denna gång hos Wetterbygden, och att få bli en viktig spelpjäs i det pussel som nu läggs runt Sparks.

Men också med sin erfarenhet hjälpa och inspirera våra ungdomscoacher.

Varmt välkommen till Wetterbygden Ash!