På motståndarsidan hittar vi ett lag med idel, ädel, basketadel och i hemmalaget ett ungt, hungrigt lag som vill ge dessa damer en tuff match. Att Central har flertalet i spelartruppen som vunnit SM-guld, spelat landslag, Damliga och en del med proffsspel ute i Europa var ingen hemlighet. Att Central långa stunder dessutom visade både mer energi och hunger känns inte helt ok. Trots detta fanns det många ljusglimtar i Sparks spel, som vi självklart tar med oss i fortsättningen av Superettan. Central vinner helt rättvist med 46-64.

Trögstartat

I inledningen av matchen var båda lagen något trögstartade. Timingen och flödet i bägge lagens spel var inte riktigt där och det syntes tydligt att det var en månad sen lagen spelade tävlingsmatcher senast. Central krigade till sig en ledning efter den första perioden med 15-7.

När den andra perioden drar igång startar Central bäst och springer i enkla poäng på breaks efter lite för enkla misstag och framför allt med en offensiv returtagning som inte var på topp från Sparks sida. Men sen händer något, efter några time-outer får Sparks helt plötsligt ordning på spelet och hittar ett härligt flyt och energi, mycket tack vare bra lagförsvar i halvplansspelet. Sparks gör 14-0 och Central ser något skakade ut. I halvtid skiljer en poäng mellan lagen och Central leder med 26-27.

”- Vi spelar bra i några delar men jag blev i detta skede något frustrerad att vi inte spelar efter den taktiska plan vi hade efter en time-out. Vi ”glömmer” helt enkelt att sätta upp den press vi ville och släpper för enkelt upp Central. De var klart skärrade i det skedet, vi har momentum, den möjligheten måste vi förvalta bättre” förklarar Coach Enbom den första halvleken.

Central visar hunger och klass

I den tredje perioden kommer Central ut och visar vad erfarenhet och rutin innebär. Laget trycker på rejält i närspelet och får ordentlig press på oss. Central vinner också tredje perioden med hela 10-30.

”-Det kanske är just detta som är skillnaden med spelare som är 10-12 år äldre än oss. Att kunna stämpla in när det behövs och hitta nycklarna. Central spelar oerhört konsekvent i den tredje perioden och det är bara att ta det som en nyttig lärdom” säger Johan Enbom.

Matchen avslutas med att Sparks vinner sista perioden med 10-7 och alltså matchen med 46-64. På det hela taget gör Sparks en ganska bra match men det finns förbättringspotential i saker vi själva kan påverka som t.ex. returtagning, kommunikation, löpning och ”det hårda arbetet”. Det är bara ta nya tag i veckan som kommer och dra nytta av de lärdomar vi fick med oss i denna match.

I hemmalaget var Danielle Elvbo poängbäst med 18 p följt av Hanna Karseland på 11 p.

Nästa hemmamatch är på lördag den 17 januari kl. 17:00 då BG Luleå kommer på besök i Arenan.