Han besitter en av Basketettans absolut bästa offensiva repertoar med ett snitt på närmare 20 poäng och 7 assists per match. Han har gång på gång bevisat för sina motståndare att detta inte är en spelare som man stoppar – detta är en kille som man gör det så svårt för som möjligt. Med en kvickhet och spelsinne som få besitter, så har han en uppsida som är svår att matcha när det gäller det offensiva spelet. Nu är det klart att Jesper Wennerholm från Lobas Basket tar all denna offensiva talang och flyttar dryga 30 mil norrut för spel i Wetterbygden Highlanders säsongen 2016-2017!

Jesper Wennerholm har fått sin basketuppfostran nere i Skåne, närmare bestämt i Lomma och Lobas Basket. Med egen nyckel till Pilängshallen har han tillbringat många timmar i hallen vilket onekligen gett resultat i form av en teknik som befinner sig på hög Basketettan-nivå. Med sitt Lobas Basket provade han ifjol för första gången på spel i landets nästa högsta serie och gjorde där under hela säsongen starkt avtryck på sina motståndare som fick slita hårt året ut för att kunna sakta ner hans fart och förmåga att skapa både för sig själv och sina lagkamrater.

Nu står det alltså klart att han byter ut ”mammas gata” mot nya utmaningar och ska vi tro huvudpersonen själv, så är detta något som funnits på näthinnan under en längre tid:

– Det ska bli ett enormt spännande äventyr att byta Skåne mot Småland. Jag attraherades av den målsättning som finns i organisationen och naturligtvis även att av att kunna omgärdas av alla de skickliga spelare som nu blir mina lagkamrater.

– Min personliga målsättning är att fortsätta utvecklas och jag tror att, tillsammans med mina nya lagkamrater och coacherna, att jag har goda chanser att göra just detta i Wetterbygden Highlanders. Jag hoppas kunna bidra med fart och spelförståelse, men jag hoppas också kunna uppfattas som en spelare som konstant ger 110 % och aldrig ger upp. Jag hoppas kunna smitta av mig detta på min nya omgivning, säger Jesper Wennerholm.

Så här kommenterar Wetterbygden Highlanders headcoach, Dennis Aulander, det faktum att man nu lyckats locka till sig en av seriens absolut bästa spelfördelare:

– För det första tycker jag att Jesper befinner sig i en mycket spännande ålder, 20 år är ingen ålder på en basketspelare, jag tror att det finns en uppsida på Jesper som egentligen kan ta honom hur långt som helst. Precis som med alla andra spelare förutom möjligtvis Lebron James, så finns det saker som Jesper måste förbättra och en av dessa saker är försvarsspelet, en annan är fysiken.

– Nu kommer han till en ny miljö i form av ny coach, nya lagkamrater och jag hoppas att han tar tillfället i akt och ser detta som en nytändning och verkligen gör allt i sin makt för att förädla det han redan behärskar, men också tar chansen att jobba med sina förbättringsområden. Klarar han av de kraven så ser jag egentligen ingen anledning för Jesper att kunna ta sig precis så långt som han själv önskar, säger Dennis Aulander.