Efter två raka segrar i Superettan för Wetterbygden Highlanders så lär laget få bekänna färg på allvar när man under lördagen tar emot obesegrade Djurgården Basket inne i Arenan, Idrottshuset. Sedan en vecka tillbaka står det också klart att Djurgården Basket gör ett seriöst försök att kvalificera sig för spel (både sportsligt, ekonomiskt och organisatoriskt) till Basketligan herr säsongen 2017-2018 i och med den serieanmälan man skickat in till Svenska Basketbollförbundet.

Djurgården Basket är, tillsammans med Udominate Basket (Umeå) i Basketligan dam, ett av två lag som betvingat all tänkbar motståndare upp till dags dato i respektive serie. Med tanke på att man även ifjol, förvisso då i div II, inte gjorde så mycket annat än att vinna, så får vi förmoda att det är en ”hyfsat” självsäker motståndare som kommer till ”Jönnet” för match mot våra egna hemmafavoriter.

Senast lagen möttes var i samband med premiären av Superettan uppe i Brännkyrkahallen där Wetterbygden Highlanders hängde med i ungefär 10-12 minuter innan Stefan Bergmans mannar spände musklerna och cruisade ifrån till en trygg hemmaseger. Djurgården Basket förfogar över seriens absolut mest respektingivande manskap i tresekundersområdet i form av Joseph Taylor, Dee Ayuba och Dragoljub Kitanovic – en trio som går under epitetet: svårstoppade.

Nu är det ju inte bara Djurgårdens frontcourt som är synnerligen respektingivande då lagets backcourt inte heller går av för hackor. Här finner vi namn som Brandon Barton, Mannos Nakos, Erik Andersson, André Benediktsson och Dragan Damjanovic, alla spelare som hade varit starters i vilket annat Superettan-lag som helst.

Om vi ska tro Wetterbygden Highlanders headcoach, Dennis Aulander, så blir en stor faktor i morgondagens match att ta hand om den defensiva returtaganingen:

– Ja, men visst är det så. Nu ska vi inte måla upp Djurgården Basket som om de vore självaste Boston Celtics, det är dom inte, det såg vi inte minst i den senaste fighten när Köping Basket länge pressade dom på deras egen hemmaplan uppe i Stockholm, dessutom utan Ronnie Boggs. För oss handlar det om att försöka tävla fullt ut i returtagningen, kan vi hålla Djurgården på ett skott så är mycket vunnet. Framåt måste vi göra mål på våra lägen då man inte får så många chanser mot denna typ av motståndare.

– För oss i Wetterbygden Basketball känns det fantastiskt roligt att få bjuda basketvänner i Vätterbygden med omnejd möjligheten att se denna typ av basketlag på så nära håll. Djurgården Basket spelar i sina bästa stunder en basket som absolut skulle kunna hålla även för spel i Basketligan herr. För mig, för killarna och för vårt lag är det en monumental utmaning som vi bara måste få njuta av. Att hela tiden få mäta sig med de bästa är, eller borde i alla fall, vara varje idrottsman och idrottskvinnas högsta önskan och i morgon lördag slår den in för oss, säger en förhoppningsfull Dennis Aulander.

Wetterbygden Highlanders kommer till spel med i stort sett intakt manskap där bara Joel Penndal är ett frågetecken med en stukad fot, beslut kring dennes deltagande tas matchdag.

Välkomna till Arenan, Idrottshuset nu på lördag kl. 13.00 – Wetterbygden Highlanders vs Djurgården Basket!