Ömsom vin och ömsom vatten är en snabb sammanfattning av Sparks superettapremiär som slutade med klar seger över Luleå Riksbasketgymnasium.

Det godaste vinet avnjöts mellan första periodens andra och sjunde minut då vi från ställningen 4-4 gjorde 18-1, med poäng från fem olika spelare, och i princip punkterade matchen. Fina 75 % på tvåorna, klar övervikt i returtagningen och bara två turnoves under första perioden gav oss 28-9 där Andrea med felfritt skytte var i poängtopp med sju. Kanske blev vi väl nöjda med denna prestation för andra perioden gick för Sparks del mer i vattnets tecken. Vi förlorade perioden med två pinnar och läckte in 18 poäng.

Andra halvlek bjöds väl inte på något större skönspel. Vi hittade lite mera rätt igen i spelet och tätade till lite bättre i försvarsspelet. Vi vann halvlekens båda perioder och summerar en klart godkänd premiär. Bra som kan bli bättre!!

Efter idogt och ihärdigt arbeta från bl. a. firma Krona och Ekström lyckades vårt tillskott från ”over there”; Brooke Le Mar, till slut bli spelklar till fighten. När vi startade resan från Huskvarna var det osäkert om det skulle lyckas men under färden mot ett fantastiskt fint snölandskap rätade frågetecknet ut sig till ett utropstecken – starkt jobbat (och viktigt) pojkar!

Under den vecka Brooke har varit i Huskvarna har hon hunnit visa kvalitéer som vi tror och hoppas ska hjälpa oss mot högre höjder i spelet. Det går inte att kräva alltför mycket efter så kort tid – det tar naturligtvis lite tid att anpassa sig till ny, miljö, nya lagkamrater och coacher och annorlunda nivå.

En klar plusfaktor i dagens match var den avlastning som Brookes närvaro innebar för Jelena. I en lite annorlunda roll presterade Jelena högeffektiv basket och gjorde, i effektivitetshänseende, en av sina absolut bästa matcher i Sparkslinnet.