I matchen mot BG Luleå började Sparks som en virvelvind för att sakta mojna och till slut nästan övergå i stiltje, seger dock till slut med klara 85-65.

Inledningsperioden startade i högt tempo och med en rejält inspirerad Sarah Beal. På sina fem minuter hann Sarah med hela sex steals och utöver det två assists och fyra poäng. Vi hade elva spelare på planen, mellan två och en halv och sju och en halv minuter, och när Ebba Sjökvist petade i periodens sista poäng, hennes första poäng på ett år, hade hela nio Sparksspelare noterat sig i poängprotokollet, med toppscoren på fyra (Sarah, Jelena, Lisa, Ida och Lollo), och en avslutsprocent på hela 65. 29-13 efter första tian.

Lite svagare inledning på andra perioden, men när vi avslutade sista femminutaren med att göra 12-2 och ha med oss 52-26 till paus var vi hemma.

BG Luleå fortsatte dock, som sig bör, att fightas, lirade stundtals ganska trevligt och helt respektlöst och var effektiva i avsluten matchen igenom (faktiskt en bra bit vassare än Sparks i denna, inte oväsentliga, detalj). Vår klara dominans i returtagningen (20 mot 7 i den offensiva delen) och 15 fler turnovers på bortakontot gjorde dock att vi hela tiden var flera steg före i poängprotokollet. ”Hesa Fredrik” förkunnade till slut som sagt hemmaseger med 85-65.

Sarah Beal och Jelena Krsmanovic våra ledarfigurer. Sarah poängbäst med 20 och trots att par missade ”enkla” avslut i slutet en träffprocent på 67. Till detta åtta steals och sex assists. Jelena med ”bara” 8 poäng, men 100 %-ig och även hon sex assists samt tre steals och endast en turnover.

Nu är anbefallt mycket näring och en god natts sömn innan det väntar en tidig morgon och avfärd mot ett Östersund som, minusgraderna till trots, med all säkerhet kommer att välkomna oss med varma servetter. Det lär bli någonting att bita i!

Låt oss fullborda helgen med att ”virvla” i fyrtio minuter!