Efter förra helgens spel i USM så är det återigen dags för Highlanders att ikläda sig ”Basketettan-kostymen” och motsåndare denna gång är inga mindre än piraterna från Sveriges sydligaste elitlag inom basketen, Trelleborg Pirates.

Trelleborg Pirates har blandat och gett lite under säsongen hittills men i och med signeringen av en av Basketettans absolut bästa spelare någonsin i form av John Fitzgerald (tidigare Malbas Basket), så har laget gått från att vara ett talangfullt lag, till att idag utmana de allra största och bästa lagen Basketettan har att erbjuda.

Utmaningen är därför monumental för Highlanders på söndag men icke desto mindre roligare. För oss handlar det om att komma ut och försöka spela vårt spel och verkligen försöka ”naila” försvarsspelet samt diktera villkoren under egen planka, gör vi det så är det kanske även vi som till slut undviker att gå på plankan utan istället piraten själv.

Wetterbygden Highlanders kommer träna en sista gång tillsammans här under fredagseftermiddagen innan coach nominerar de spelare som får den stora äran att klä sig i det mörkblåa matchlinnet och representera Höglandet Vätterbygden finest när det kommer till basket på herrsidan.

Uppkast i Liljeborgsskolan söndagen den 29/11 kl. 14.00!