Det blev en, planenlig, klar viktoria för Sparks när laget gästade nykomlingarna OBBK från Oskarshamn för seriepremiär.

I inledningsperioden hängde hemmatöserna, så länge förstafemspelarna var pigga och fräscha, med hyggligt. När orken för dessa började tryta och det blev bytesdags medförde den kombinationen att Sparks kunde koppla ett rejält grepp. Slutminuterna av första perioden och de inledande fem av andra bokfördes hemmalaget endast för 4 poäng medan Sparks skottade i 26.

Tredje periodens första halva var kanske matchens bästa rent basketmässigt. Pånyttkraftade hemmaspelare gjorde 10 poäng, varav en del från ganska trängda lägen med tuff bevakning. Samtidigt hade Sparks riktigt bra utdelning och producerade under samma femminuterssekvens hela 21 poäng. 31 producerade poäng på fem minuter är riktigt mycket, framförallt i en dammatch.

Några glädjeämnen för Sparks är dels att Lisa återigen visar framfötterna med tuffa attacker och, kanske framförallt, ett härligt försvarsspel. Med tuffhet, intensitet och uppoffrande arbete är Lisa ett stort föredöme för alla. Vidare kul att konstatera att ”snorisarna” tar för sig mer och mer, såväl på träning som på match. Viktigt för dem och viktigt för laget.

Nu ser vi fram emot en bra träningsvecka för att komma fullt rustade till hemmapremiären mot Lobas kommande söndag!