Det visade sig omgående att den varning som var utfärdad på förhand gällande Wetterbygden Stars bortamatch mot Eos Lund, var synnerligen berättigad. Eos Lund visade med all tydlig tänkbarhet att dom inte är en motståndare som man åker ner och besegrar på beställning. Efter 40 spelade minuter är det ändå våra favoriter i Stars som lyckats ”mala” ner hemmalaget, seger med 100-70.

Med ett missat trepoängsförsök från Guim Exposito sattes lite av tonen i början av matchen: ett bortalag som fortsatte att missa medan hemmalaget naturligtvis omgående fick vittring. Det är egentligen inte förrän i mitten av den andra perioden som Wetterbygden Stars lyckas skaka av sig den (jobbiga) ryggsäck som Eos Lund varit fram tills dess. Den som leder styrkorna framåt under denna period är Kemal Omerbasic som bland annat hittar rätt två gånger från trepoängslinjen, ledning med 43-33 i halvtid.

Tredje perioden ska visa sig bli något av en mardröm för Vätterbygdens stolthet, i alla fall inledningsvis. Eos Lund fullkomligt flyger ur startblocken och helt plötsligt är dom både ifatt och förbi i poängprotokollet (50-49). Efter en timeout från bortalagets headcoach, Boris Balibrea, så börjar sakteligen bortalaget återigen hitta tillbaka till det vägvinnande spelet från första halvlek, ja, till och med så pass vägvinnande att när vi summerar den tredje perioden, så har man vunnit densamma med en poäng (24-23) och utökat ledningen till elva poäng inför det som skulle visa sig bli den sista perioden.

Sista perioden blir något av ”proppen ur” för ett bortalag som ändå får anses systematiskt brutit ner ett hemmalag sett över 40 minuter. 33-19 i Q4 är siffror som skvallrar om just detta och när man dessutom noterar så här i efterhand att Stars vunnit returtagningen med 42-25 (varav 14 av dessa var offensiva returer), så får vi ändå konstatera att Wetterbygden Stars till slut blev för tunga för ett annars modigt spelandes Eos Lund, seger med både betryggande och (till slut) klara 100-70.

Kemal Omerbasic är redan nämnd och också den som till slut blir lagets bäste poängplockare nere i Lund denna eftermiddag med sina 19 poäng. Ett extra omnämnde även till Carlos Calvo med sina 15 poäng, fyra steals och tre assists bidrog till slutresultatet. Värt att notera att Eddie Alm inte matchades alls denna eftermiddag vilket inte kan betyda något annat än att det var en ren försiktighetsåtgärd från coach Balibrea – Superettans bästa trepoängsskytt hade behövts, inte minst under första delen av matchen.

Någon halvtimme efter slutsignal så är det inte speciellt svårt att förstå att andra lag haft det besvärligt nere i Eoshallen (Djurgården Basket förlorade till och med), något som Wetterbygden Stars spelare lär skriva under på när det nu bockar ner sig på bussen som ska dom tillbaka till, inte bara till Sveriges vackraste bygd, utan även till stundande ”Battle Of The Stars” nästa helg.

Det vi tänker på är naturligtvis den hyperviktiga matchen nästa helg när Köping Stars gästar Huskvarna Sporthall i det som på förhand är säsongens, hittills, viktigaste match för Wetterbygden Stars. Vi vet sedan tidigare att det är omöjligt att få inbördes på ett Köping Stars i och med de två nesliga förlusterna uppe i Karlsbergshallen. Däremot handlar det ju om dels två viktiga poäng i jakten på tabelltoppen och dels om vikten av att kunna visa förs sig själv att Köping Stars faktiskt går att besegra.

Biljettförsäljningen till ”Battle Of The Stars” är igång och man reserverar sin plats i Huskvarna Sporthall på info@wbbasket.se.

Nu ser vi alla till att fylla Huskvarna Sporthall nästa söndag kl. 15.00!