Då var det äntligen dags för premiär för Basketettan Herr 20/21 och våra pojkar i Stars Utv fick tuffast möjliga motstånd i Helsingborg BBK som kommer från förra säsongen i Superettan. Det var nog inte utan, att det var lite svaga knän hos flera av våra spelare på uppvärmningen då man kunde se att vi var ett avsevärt mindre lag är HBBK. Men efter 40 minuter effektiv speltid så kan vi som fick se matchen på plats, konstatera att WB Stars har ett utvecklingslag med en mycket spännande framtid. Vilken match laget gjorde idag!

Som befarat så dominerade Helsingborg stort till en början under korgarna genom främst 210cm långe Hannes Erhardt som var gigantisk till en början i matchen. Trots klart längdövertag för HBBK så visade snart Stars att man inte tänkte sälja sig billigt idag. Taktpinnen tog från start av Sam Stott som drog med sig övriga laget i ett totalt respektlöst spel mot de mer namnkunniga motståndarna från sundets pärla. När första kvart tar slut så har HBBK en liten men välförtjänt ledning, 16-22.

I andra kvart så börjar sakta våra killar förstå att detta visst kan bli match, och när man också börjar få tag i en del returer som annars är detaljen där HBBK har sin största styrka genom sitt stora längdövertag, så ger det massor av energi till hela laget. Markus Norlander och William Lightfoot gör ett gigantiskt jobb under korgarna för att suga musten ur HBBKs tunga forwards. En annan spelare i Stars som vaknat på rätt sida är Samuel Karlander som styr och dirigerar spelet från sin PG-position, där han också med sina starka attacker i ”färgen” sliter upp stora hål i HBBKs försvar. Trots bra spel även i andra kvart, så känns hela tiden HBBK lite större, lite tyngre och kanske ändå omöjliga att nå fram till. I halvlek har HBBK utökat sin ledning till 37-51, och få saker tyder på att det skall bli riktig match i protokollet…men Coach Flynn och pojkarna vill annat!

Stars har en gosse vid namn Noah Lindén som dagen innan presenterade sig i P19 matchen mot Växjö, där han visade att korgen kan vara gigantiskt stor, när han skyfflade i 42p. Noah visar denna eftermiddag att korgen är precis lika stor som igår, och startar en kanonad som tar Stars rakt tillbaka in i matchen även poängmässigt. Stämningen börjar bli euforisk på Stars bänk när trea efter trea landar i nätet, samtidigt som övriga medspelare börjar inse att det luktar närkontakt. Stars vinner tredje kvart med två poäng, och laget uppträder plötsligt som blodhundar på jakt.

Starten på fjärde kvart blir magiskt! Stars spelar en basket som gör att vi måste nypa oss i armen för att tro det är våra ungtuppar som presterar denna basket vi bara kunnat drömma om. Med ca 7 minuter kvar av matchen har man full vittring då det bara skiljer tre ynka poäng i protokollet, och coach i HBBK måste ta timeout för att inte den totala skrällen skall bli ett faktum. Det uppoffrande spel som Stars visat upp tar givetvis hårt på krafterna och trots en osannolik viljedemonstration så är våra motståndare idag ett snäpp bättre, och HBBK lyckas sista minuterna hålla emot och ta tillbaka taktpinnen. Trots ett sista försök till press så tar till slut Helsingborg hem matchen med 80-93.

Men vilken fantastiskt match! Att Helsingborg vinner är i stora drag för att man tar avsevärt fler offensiva returer(man gör 19 andrachanspoäng mot Stars 4), så matchvinsten skall man nog tacka sina returtagare för som river ner tvåsiffrigt fler offensiva returer.

I Stars skall givetvis HELA laget ha all kred för en suveränt genomförd match! Man viker inte ner sig någon gång under matchen, utan visar idag ett hjärta som vi kanske aldrig tidigare sett i laget. Med denna premiär så kan klubben och laget verkligen se framtiden an.

Vi mönstrar i år ett mycket ungt lag som har en enorm potential att bygga på. Det går ju inte låta bli att imponeras att Noah Lindén som på två dagar totalt stoppar i 67(!)poäng. Vi ser idag ett mycket starkt PG spel från Samuel Karlander(11p), en vilt krigande Wille Lightfoot(18p), en skotsk kämpe som aldrig ger upp i Sam Stott(14p), och så våra riktiga ankare Markus Norlander och kapten Steven Kirksey som i denna ungtupps-skara betyder ofantligt mycket med sin rutin och inställning. När vi också vet att det finns en hel del sparkapital i truppen, så förstår man att framtiden ser mycket ljus ut för Wetterbygdens utvecklingslag. Får detta laget spela ihop sig och bygga ytterligare styrka så kommer flera lag få känna av Vätterns vindar genom WB Stars utvecklingspojkar. Vi som tittade på längtar redan till nästa match…