Forum Sparks hade på söndagen hemmapremiär i Baskettvåan, och man visade direkt att årets upplaga av vårt damlag kan bli en stor positiv överraskning…

Forums damlag som i år har bytt namn till Forum Sparks för att ytterligare förstärka samarbetet med Wetterbygden Basketball, gjorde en mycket lovande premiärmatch.

Laget med flera gamla Forum tjejer kvar men som i år är kryddat med några mycket meriterade spelare som Ajnur Bilibani, Emina Busatlija och Ida Gustafsson, gör att det finns ett helt annat djup i laget än tidigare år. Sparks skulle idag ta emot Nässjö Baskets damer, men redan på uppvärmningen får man känslan av att detta inte skulle bli någon större match, då Nässjö anländer till Huskvarna med bara sex spelare.Farhågan om en kattens lek med råttan besannades när Sparks satte full fart och efter tio minuter leder med 27-8. Ida Gustafsson har lekstuga under korgarna och gör lite som hon behagar och stoppar i bollar på löpande band, och de unga Nässjöflickorna blir mest åskådare denna härliga eftermiddag. Efter ytterligare tio minuter har Sparks avgjort matchen när man går till halvtidspaus med ledning 44-19.

Forum Sparks fortsätter i andra halvlek att jobba med sina nya spel och får även möjligeht att träna mot zonförsvar mot ett alltmer tröttkört Nässjö lag. När väl spelet börja sitta så kan både Ida och Mallory fira stora triumfer genom härliga frispelningar under korgen. Sparks leder med hela 35p inför sista kvart, och de sista tio spelas av i en rasande fart och får till slut matchtavlan att förkunna säsongens premiärsegersiffror till 90-54.

Detta blev en klart godkänd premiär för Forum Sparks där vi fick se bra försvarsspel från Frida, Ajnur, Linn och givetvis Ida. Där vi såg planens bästa offensiva spelare i Ida Gustafsson men även bra spelintensioner från både Emina Busatlija och Mallory Fraiche. Men framför allt såg vi klara indikationer på något som kan bli bra framöver från ett lag som kommer bli mycket svårslaget denna säsong.