Efter förslag från Föreningen Superettan herr, med stöd av samtliga klubbar i serien, kom idag besked från Svenska Basketbollförbundet att Superettan herr säsongen 2020/2021 avslutas. En säsong som började på bästa sätt med många starka lag, bra matcher och rekordstort intresse för Superettan, avslutas nu efter att lagen bara spelat en fjärdedel av matcherna. Senaste, som nu blir sista, matchen spelades 1 november 2020, då nya rekommendationer från Riksidrottsförbundet gjorde att SBBF tillfälligt ställde in samtliga matcher och ligan gick i vänteläge.

– Det har snart gått 4 månader sedan de senaste matcherna, där vi tyvärr inte ser en ljusning av läget i samhället med fortsatt smittspridning och i vissa regioner förhöjda restriktioner. Det är inte längre hållbart att låta klubbarna stå med stora utgifter och i fortsatt ovisshet. Nu får vi möjligheten att börja se fram emot kommande säsong och jobba tillsammans med samtliga klubbar att fortsätta utveckla Superettan. Återigen vill jag rikta ett stort tack till alla deltagande föreningar som exemplariskt jobbar tillsammans för ligans bästa, säger ligaföreningens ordförande David McCann.

Superettan herr riktar ett stort tack till fans, sponsorer, klubbar, spelare och coacher för en, i den mån det gick, fantastisk start på ligan i höstas och försmak av vad vi kan vänta oss kommande säsong.

Vi ses igen i höst.