Efter att mer eller mindre blivit förnedrade på hemmaplan av Djurgården Basket i lördags, så studsade Wetterbygden Highlanders tillbaka omgående på ett minst sagt imponerande sätt under tisdagskvällen när erkänt hemmastarka, Högsbo Basket, slogs tillbaka nere i Göteborg med klara 88-72.

Innan matchen var Wetterbygden Highlanders omgärdat av ett par frågetecken: hur skulle laget reagera på den svidande förlusten i lördags? Och hur skulle man klara av Högsbo Basket erkänt anfallsglada basket hemma i Gothia Arena?

Svaren på bägge frågorna kan inte beskrivas på något annat än ett sätt: strålande.

Från första sekund dominerar Wetterbygden Highlanders tillställningen och man gör det genom att spela ett synnerligen osjälviskt anfallsspel i kombination med ett försvarsspel som gång på gång tvingade hemmalaget till både tuffa och svåra avslut. L-a-g-e-t Wetterbygden Highlanders i all ära offensivt, men i det sammanhanget är det svårt att vifta bort Albin Häll-Erikssons prestation som kom att innebära 31 poäng fördelat på högoktaniga 64 % från golvet – begreppet ”ostoppbar” fick en ny innebörd denna afton på västkusten.

Om Albin Häll-Eriksson var lokomotivet offensivt så måste vi lyfta på hatten åt Tanju Yulmans försvarsspel i framförallt första halvlek när segern grundlades, ett försvarsspel som skapade en viss frustration bland hemmalagets kanoner med Lukas Brehm i spetsen och som sagt, innebar att grunden för dagens seger var lagd.

Tar man en snabb titt i statistiken så upptäcker man bland annat att bortalaget var i ledning 39 min och 15 sekunder av matchen vilket vittnar om ett spelsuget och motiverat bortalag från första uppkast varför bortasegern får anses var tämligen odiskutabel och synnerligen rättvis även om Högbo Baskets tapp av Jonas Minges (stukad fot) tidigt i matchen naturligtvis grusade Jonas Fredriksons mannars ambitioner om att vinna kvällens fight.

En annan anmärkningsvärd siffra från statistiken var det faktum att Wetterbygden Highlanders dominerade returtagningen (50-37 i Highlanders favör) varav hela 16 (!) stycken returer hamnade i Mathias Liljeqvists händer, respekt.

Det var en glad Dennis Aulander, headcoach i Wetterbygden Highlanders, vi fick tag i efter slutsignalen:

– Jag är superstolt över på det sättet vi studsar tillbaka efter debaclet i lördags hemma mot Djurgården. Efter ett sådant resultat så har man alltid två val som lag betraktat: antingen lägga sig ner och tycka synd om sig själv eller på något sätt knyta näven i fickan och visa, inte minst för sig själv, att man är bättre än så. Jag tycker resultatet och prestationen ikväll talar för sig själv vilket alternativ killarna valde.

– Resultatet skapar arbetsro och betyder att vi kan se fram emot framtiden med tillförsikt. Det var inte så många som trodde att vi skulle vinna något överhuvudtaget på den här nivån. Nu har vi vunnit tre matcher vilket inte är så jäkla illa pinkat av ett lag och organisation som gör sitt första år på den här nivån. Faktum är att vi nu vunnit tre av de fyra senaste matcherna vilket jag tycker är klart anmärkningsvärt, säger en glad coach för Wetterbygden Highlanders.

Resultatet innebär att Wetterbygden Highlanders nu seglar upp på en fjärde plats i Superettan efter att ha inbördes möten i sin favör gentemot Trelleborg Pirates som står på lika många poäng.

Nästa utmaning innebär säsongens längsta bortamatch när laget beger sig till Norrbotten för match mot LF Future i Luleå, en ny härlig utmaning för ett lag som visat att ingen går säker mot ett, i många avseenden, oerhört talangfullt basketlag!