Lagbygget Wetterbygden Highlanders fortsätter ta form och näste man att ta plats är Rikard Rasmusson med rötterna i Täby Basket, en spelare som kommer tillföra ovärderlig moral och tuffhet till laget som nu ska göra sitt första år i Basketettan.

Rikard kommer från spel i Brahe Basket där han på dryga 28 minuters speltid snittade 6,3 poäng och 3,4 returer/match. Rikards styrkor som basketspelare ligger i första hand i att han är en spelare som alltid ”sätter laget före jaget”, en spelare som går i täten när ”det blåser snålt” och alltid kommer till varje träning med en 100 %-ig inställning men ändå likväl fullt kapabel att dra i tuffa skott, inte minst tack vare sin patenterade spinnmove som gäckat mången motståndare i Basketettan.

Sportchef Dennis Aulander om sin senaste rekrytering:

– När Rikard visade intresse av att komma och spela med oss i Highanders så blev jag naturligtvis väldigt lycklig, inte nödvändigtvis för att vi fått seriens bäste scorer eller returtagare utan mer för att jag vet att vi fått in rätt karaktär i laget. Jag tror inte att man kan få för mycket av rätt karaktär, sunda värderingar i kombination med en enorm drivkraft, allt det har vi nu fått i Rikard och det ska bli spännande och se vad han kan åstadkomma i vår regi, säger Dennis Aulander.

Wetterbygden Highlanders nye powerforward Rikard Rasmusson:

– Jag ser mej själv som en spelare som alltid sätter laget före individen och som alltid lämnar allting därute på planen. Min förhoppning och ambition är att bidra med energi till Highlanders och att alla mina lagkamrater gör samma sak, då kan det bli en rolig säsong, säger Rikard Rasmusson.