Så ställer då Sparks för första gången denna säsong kosan norrut; för att efter en förhållandevis ganska behagligt kort sträcka ställas mot Haga BG Dolphins, nykomlingar i Basketettan.

Det är Norrköpings ”andralag” med ligalaget Norrköping Dolphins som moderskepp som väntar. Det är ett ungt lag som innehåller många lovande spelare, varav fyra ”dubblerar” och också spelar med ligalaget. En klok satsning för att slussa lovande spelare in i hetluften. Laget har kammat noll hittills men att man inte är ofarliga visade man genom att pressa Malbas Basket ganska långt in i den fighten, ett Malbas Basket som endast fått se sig besegrade av, ja just Sparks.

Som sig bör bärs Haga BG Dolphins mycket av ”dubbellicensspelarna” där mycket lovande Vanessa Taylor (född -00) dominerat med ett poängsnitt på 15 ppg, tätt följd av Randi Abrahamsson på 13 ppg; dessa båda har också en hel del minuter i Basketligan dam.

Ganska naturligt så saknar Haga BG Dolphins det riktiga djupet i laget. Med tanke på den ungdomliga prägel laget har så blir det en hel del ”ups and downs” i spelet över 40 minuter. Laget som minidelfinerna mönstrar är också ganska kort vilket borgar för att Sparks ska kunna dominera i färgen och i returtagningen. Å andra sidan en utmaning i sig för Sparks att hantera ”missmatchen” med små, kvicka spelare ute på golvet.

Med tanke på lagens olika förutsättningar är det självklart så att Sparks ska ta med sig två poäng i bussen hem, men vi vill även se till att prestera en bra basket, värdigt ett lag med ambitioner att nå Basketligan dam. Matchen mot Haga BG Dolphins är nästa steg i satsningen.

Låt oss visa att vi menar allvar!

Haga BG Dolphins-Wetterbygden Sparks
Söndagen den 22 oktober
Stadium Arena, Norrköping
13.30