Wetterbygden Stars har fått ett synnerligen rutinerat tillskott i laguppställningen. Detta står klart efter att den 33-årige veteranen, Wictor Grenthe, bestämt sig för att hålla liv i sin basketkarriär ytterligare minst en säsong. Wictor kommer från en solid säsong i Bankeryds Basket i Superettan där han snittade respektabla dryga 14 poäng och nio returer per match. Tillsammans med Dusan Sisic, Kemal Omerbasic och Jonathan Bohman får man väl nog nu ändå påstå att Stars har en ”anständig” frontcourt som kommer vålla motståndarna i Superettan en hel del utmaningar i höst och vinter.

Wictor Grenthe fick sin basketuppfostran hemma i ”Aktiviteten”, Mölndal. Efter några fina år i Kvarnby Evergreens vackra gulgröna färger bar det sedan iväg till Göteborgs västra utkanter för spel i Gothia Baskets rödvita dito. Här fick Wictor bekänna färg på riktigt för första gången i landets högsta serie. Tyvärr varade inte Gothia Basket speciellt länge så i stället bar det iväg till Södertälje Kings och spel för den numera legendariske coachen, Vedran Bosnic. Wictor Grenthe fick därmed från nära håll chansen att bevittna hur dynastin tog sin början  och som skulle komma och innebära fyra raka SM-guld mellan åren 2013-2016. Totalt vann Södertälje Kings fem SM-guld mellan åren 2013-2019 och en av dom som fick ikläda sig den konstant illasittande guldhatten vid första guldet 2013 var alltså en viss herr Grenthe. Efter en säsong i Borås Basket säsongen 2013-2014 landade Wictor och hela hans familj ute på Höglandet hos Nässjö Basket där han kom att tillbringa totalt två säsonger innan envisa skadebekymmer satte käppar i hjulet. Nu är Wictor Grenthe tillbaka och har bevisat vilken dynamisk kombination rutin, muskler och attityd kan innebära. Och nu står det alltså också klart att det är Wetterbygden Stars tur att få ta del av den kombinationen vilket huvudpersonen förklarar på följande sätt:

Jag känner mig riktigt exalterad inför kommande säsong med Wetterbygden Stars. Vi verkar ha fått ihop en stark trupp med bra storlek och en hel del erfarenhet mixat med ungdomlig entusiasm. Jag kommer att försöka bidra med spelförståelse och storlek under korgen, en liknande roll som jag hade i Bankeryd förra säsongen och som jag trivs allra bäst i. Superettan ser ut att bli en riktigt rolig serie kommande säsong och jag både hoppas och tror att vi kan få ihop ett spel och en kemi som kommer placera oss i toppen av tabellen, säger Wictor Grenthe.

Det har varit några hektiska dagar för coach Gabo Loaiza och klubbledningen sedan Bankeryds Basket annonserade sitt utträde från Superettan. Även om alla hade sett fram emot derbyna mot Bankeryds Basket så är man naturligtvis glada över att kunna fånga upp några av spelarna därifrån istället för att se dom försvinna till andra konkurrenter runtom i Basketsverige. Gladast i den bemärkelse är nämnde Gabo Loaiza:
Ja, visst är det så. Jag lider naturligtvis med spelare och ledare i Bankeryds Basket samtidigt som jag är glad och stolt över att vi kunnat fånga upp några av spelarna hos oss. När det gäller Wictor Grenthe är jag extremt glad över att kunna addera honom i vår laguppställning, att finna svenska spelare av hans storlek, dignitet och karaktär är allt annat än lätt. Wictor är en passionerad spelare som kommer att behöva både leda och visa vägen för sina yngre lagkamrater. Redan innan Wictor hade vi spelare på position 4-5 som kunde tävla fullt ut i Superettan. Att nu även kunna addera Wictor betyder att vi inte är lika sårbara på dessa positioner samtidigt som vi nu kommer kunna bedriva högkvalitativa träningar med fyra stora spelare på träningarna. Det här börjar onekligen se ganska bra ut, säger en glad Gabo Loaiza.

Wictor Grenthe
# 17
Forward
Aktuell genom att precis skrivit på ett ettårsavtal med Wetterbygden Stars

Fotocred till Borås Basket