Det väntar en rejäl utmaning för Sparks i Stockholm kommande helg när först AIK (lördag) och sedan Central (söndag) väntar på oss med, med all säkerhet, extremt varma servetter.

Hemmamatchen mot AIK minns vi med glädje. Vår bästa match där framförallt försvarsspelet var lysande och vi tillfogade AIK deras hittills enda förlust innevarande säsong. Vi kan räkna med ett tokladdad AIK som möter upp i Vasalundshallen. Sedan hemmafighten för ganska precis en månad sedan har AIK förstärkt med en av de mest namnkunniga, och merittyngda, spelarna som någonsin spelat i Sverige; Janel McCarville. Bl. a. finns en WNBA titel i prisskåpet.

Den exakta statusen på Janel är i dagsläget lite svår att sia om. Hon har endast spelat sammanlagt 20 minuter i de tre matcher hon hittills medverkat (mer har heller inte behövts då AIK mer eller mindre pulvriserat sina motståndare), men hennes statistik är mer än imponerande. Hon har producerat 21 poäng (ett missat skott), 9 returer och 4 steals, och detta alltså på 20 minuters speltid Även utan Janel är matchen mot AIK en oerhört tuff uppgift. Ett namnstarkt lag med starkt revanschbegär.

Motsvarade revanschlusta lär också prägla Central, som så sent som i söndags fick vända åter till Stockholm, med en tvåpoängsförlust i bagaget. Den gången klarade vi oss med ett nödrop och på Centrals hemmagolv lär det inte bli lättare.

Vi behöver verkligen få ordning på försvarsspelet runt tresekundersområdet där Centralspelarna (med Jennie Thingvall i spetsen) firade stora triumfer senast.

Efter en lite speciell träningsvecka med endast en funktionsduglig huvudkorg i träningshallen ställer Sparks in kursen mot säsongens tuffaste helg.

Låt oss gå för det till 100 procent!