Efter att under söndagen njutit av den säkrade Superettanplatsen började i måndags förberedelserna för höstens derby mot Brahe i Arenan.

Förra säsongen inleddes serien med detta derby, TV-sänt och inför nästintill fullt hus, vilket var en fantastisk upplevelse att få vara med om. Spelmässigt var det väldigt nervöst och krampaktigt, dock, vilket resultatet 43-41 vittnar om. Det blir svårt att matcha inramningen men rent basketmässigt hoppas vi på en öppnare, mer spelkvalitativ och underhållande, fight. För fight räknar vi med att det blir.

Även om vi säkrat tredjeplatsen och Brahe inte kan nå Superettan är det ändock ett derby, men allt vad detta innebär. Tabellposition i all ära, men vem vill inte vara ”bäst i stan” när det gäller inbördes möte?

Brahe har varit ganska hårt drabbade av skador/sjukdomar under de senaste matcherna och inte kunnat göra sig själv riktig rättvisa; säsongen inleddes dock strålande med seger mot svårspelade, och det troliga Superettanlaget, Fryshuset. Vi hoppas att skador läkts och sjukdomar rehabiliterats så att kampen ur den bemärkelsen blir ”rättvisande”.

Brahe har i Frida Jern en av seriens bästa spelare. Med sin rutin och erfarenhet tillsammans med kampmoral och stridsvilja går ingen motståndare säker. Frida är att räkna med såvitt gäller effektivitet, poänggörande, returer, steals, och även fouls…. Amanda Karlsson och Hanna Svensson gäller det att ha uppsikt på från trepoängsland och Shpresa Asllani kan spela 1-1 mot vem som helst. Brahe har även ”lyft upp” tre stycken talangfulla -00:or i damtruppen som fått en del speltid; mest minuter till ”speedkulan” Ebba Sjökvist, som det gäller att få broms på.

Vi hoppas att allt ”basketfolk” samt även övriga idrottsintresserade ska ha vägarna förbi, och titta in i Arenan på lördag eftermiddag, för att skåda kampen om vem som är Huskvarnas bästa damlag i basket hösten 2015!!