Söndagens tillställning i Huskvarna Sporthall i Superettan herr mellan Wetterbygden Stars och Malbas Basket blev i ärlighetens namn ”inte mycket att skriva hem om”. Detta till trots så är det ändå hemmalaget som till slut kan avfärda bortalaget med klara siffror, 88-60.

Malbas Basket hade bestämt sig för att verkligen tävla fullt ut och det kan ju i ett första skeende inte tyckas speciellt märkvärdigt. Men då måste vi ha i åtanke att Malbas Basket i ärlighetens namn inte har speciellt mycket att spela för. Dels hade man inför dagens match ett ”record” på fem vinster och 17 förluster i årets Superettan och dels har laget sedan någon vecka tillbaka fått det tråkiga beskedet av sin styrelse att man avvecklar både herr- och damlag i Malbas Basket gällande deltagande i förbundserierna. Med detta sagt så måste vi sträcka oss så långt att söndagens prestation från detta unga Malbas-lag var både beundransvärd och stark, respekt.

Känslan är dock hela tiden den att det är ett Wetterbygden Stars som dikterar villkoren men aldrig mer än att Malbas Basket allt som oftast har giftiga svar tillhands. Det är egentligen inte förrän i slutet av första halvlek som Stars kan rycka till sig en liten ledning på nio poäng, 41-32 i halvtid.

Andra halvlek inleds i ett rasande tempo från hemmalagets sida och Malbas Baskets headcoach, Rade Vojnovic anar omgående ”ugglor i mossen” och tar en av de snabbaste timeouterna en andra halvlek haft att erbjuda hittills denna säsong. Det ska visa sig vara en viktig timeout för efter denna så stagnerar spelet återigen för hemmalaget så pass mycket att, när vi summerar Q3 så gör vi det med att konstatera att Malbas Basket vinner densamma med en poäng, totalt 57-49 till Wetterbygden Stars efter tre spelade perioder.

Om det är bensinen som tar slut hos bortalaget eller om det är hemmalaget som tycker att ”enough is enough” låter vi vara osagt, men visst lutar det åt en kombination av de båda och det baserar vi uteslutande på resultatet av den fjärde perioden där Stars mer eller mindre pulvriserar Malbas Basket med 31-11 och till slut vinner matchen med klara 88-60.

Albin Häll-Eriksson spelar inspirerat matchen igenom och landar till slut på respektabla 22 poäng med fem av sex trepoängare som ett extra plus på kontot. Waly Niang skickar i 18 poäng och river ner nio returer och hamnar även han på ”pluskontot” denna dag. Kul också att se lagkaptenen, Mathias Liljeqvist skicka i tre raka trepoängare i början av andra halvlek när Wetterbygden Stars hade en av sina bättre perioder av matchen.

När vi till slut summerar dagen så gör vi det ungefär där vi började: med en känsla av att detta aldrig riktigt ”tog fart”.

Att ändå vinna med 28 poäng vittnar dock om att det finns en inneboende kapacitet i Wetterbygden Stars, en kapacitet som alldeles säkert lär behövas när man nu tar sikte på två raka bortamatcher i form av Trelleborg Pirates (1 april) och Alvik Basket (8 april).

Segrar i dessa bägge matcher och man k-a-n ha en riktigt, riktigt trevlig match att se fram emot den 15 april när Djurgården Basket gästar Huskvarna Sporthall….