Nu är det tätt på given; redan ikväll åker matchlinnet på igen och då väntar seriefinal mot Högsbo i Göteborg; spännande och en rejäl utmaning!!

Seriefinal är ett, många gånger, överanvänt begrepp men när det på tisdag väntar match mellan söderettans två obesegrade lag – Sparks med matchraden 7-0, och snittresultatet 76-45, och Högsbo med matchraden 6-0, snittresultat 85-42, så vad kan vi kalla matchen annat än just detta.

Med tanke på att en vinst ger, förutom två poängs försprång, också inbördesmötesfördel talar det mesta för att segraren i denna kamp också kommer att stoltsera som seriesegrare i den södra basketettan om en månad.

En titt på lagstatistiken visar väldigt jämna siffror vad gäller skottprocent, returer, assists och turnovers. Vad förklarar då att Högsbo gör fler poäng än Sparks?

En faktor, som vi måste ha i åtanke när vi äntrar golvet i Gothia Arena, är att Högsbo är ett mycket löpstarkt lag som hittills ”sprungit” i mängder med poäng. Laget har fler avslut än Sparks per match, vilket har sin grund i dessa löpningar och ofta snabba avslut. Laget ståtar även med imponerande 17 steals per fight. En nyckelfaktor för Sparks blir naturligtvis att försöka neutralisera detta löpande till ”enkla” avslut och i stället tvinga Högsbo att spela ”uppställt” anfallsspel. Vi behöver se till att komma till avslut och ha en stark offensiv returtagning. Detta liksom att snabbt ställa om när Högsbo väl får bollen blir viktiga ingredienser i Sparks spel.

Individuellt måste vi se upp med främst Hanna Johansson, som är ett otroligt starkt offensivt hot nära korgen, och Elin Söderström, vars giftiga bössa från trepoängsland sänkt lag från Huskvarna vid mer än ett tillfälle tidigare. Dessa båda damer har hittills varit göteborgarnas främsta vapen, men producerandet, liksom spelminuterna, är hittills väldigt jämt fördelade, så det är självklart så att det måste till en nästintill prickfri försvarsinsats för att ge oss möjlighet att ta hem fighten. Vi vet att det finns goda offensiva kvaliteter hos samtliga Högsbospelare.

En sak vi vet med säkerhet är att det strax efter niodraget i kväll bara finns ett lag i serien som ståtar med en nolla i förlustkolumnen. Sparksgänget är redo att göra allt för att vi ska ha den nollan.

Är inte detta något att se fram emot så vad krävs då?