Efter en låååång träningsperiod, med start redan i april månad, är det så dags för tävlingspremiären. Vi är nöjda med våra förberedelser och fick gångna helg ett bra kvitto på att det finns kvalité i laget genom insatsen i John Bauer Hotel Cup. Känslan är att vi är lite längre fram, på en något högre nivå, än motsvarande tidpunkt förra säsongen.

Förra säsongens träningsinsatser, tillsammans med gedigna förberedelser samt det faktum att stommen finns kvar, kryddad med några bra förstärkningar, gör att vi ser fram emot tävlandet med tillförsikt.

Nu gäller det att spetsa prestationerna ytterligare.

Det är våren -18 det stora avgörandet sker och det är då vi ska vara klassen bättre än motsvarande period i år. För att optimalt förädla vår prestationsnivå kommer det att krävas full insats vid varje tillfälle, träning såväl som match. Som en legendarisk fotbollstränare (känd för sina citat) en gång uttryckte det: ”det finns inga järnvägar till framgång”. Med de hjärtan och pannben som finns i Sparksgruppen finns ingenting som talar för motsatsen.

Först på matchmenyn står nykomlingarna Oskarshamn (OBBK) på bortaplan; ett lag som gör comeback i ”ettan” efter några års frånvaro; fantastiskt starkt av ”lilla” Oskarshamn som, ledda av eldsjälen Mattias Svensson, genom åren producerat flera kvalitetsspelare; bl. a. nuvarande Sparksspelaren Ida Gustafsson. Stommen från förra säsongen finns kvar med den landslagsmeriterade estniskan Janeli Lilleallik, samt rutinerade Linn Norberg (som för övrigt var poängdrottning i ettan senast det begav sig för OBBK) och Hanna Kvarnmyr, i spetsen. Detta kryddas med ett antal unga, lovande spelare där Amanda Sjögren (-02) är en att nämna.

Självklart måste vi räkna oss som storfavoriter, men pappersmatchen ger inga poäng i tabellen. Det ska avgöras på golvet och där förväntar vi oss ett Sparks som med attityd, kraft och beslutsamhet, kombinerat med noggrannhet i alla detaljer, ska ”sätta ner foten”. Låt oss bygga vidare på spelet och fortsätta med den vinnarskallementaliteten som präglade gänget under gångna helg. Bra som ska bli ännu bättre….