Jakten har varit intensiv på det som mycket väl kan vara den sista pusselbiten för Wetterbygden Stars inför stundande säsong. Nu står det klart att det blir den 25 år gamle och 198 cm långe Calvin Hermanson som ikläder sig rollen som small forward och därmed gör en redan stark laguppställning ännu starkare, men framförallt, djupare. Calvin Hermanson har skrivit på ett kontrakt som löper över kommande säsong.

Wetterbygden Stars senaste tillskott har spenderat merparten av sin karriär på västkusten borta i USA. Efter high school på Lake Oswego, Oregon bar det sedan vidare till Saint Mary’s College i Gaels, Kalifornien. Där spenderade spelaren med det svenskklingade efternamnet ”Hermanson” (visar sig vid närmare efterforskning att familjen Hermanson har rötter i Sverige) fyra säsonger innan det inför förra säsongen var dags för det första uppdraget som professionell basketspelare. Detta första uppdrag tog plats i Spanien, närmare bestämt i LEB Gold och Chocolates Trapa Palencia där Calvin Hermanson han med att snitta dryga 11 ppg med ett 43 procentigt trepoängsskytte högst upp på sitt CV. Om nu någon skulle känna igen detta spanska lag så är det kanske inte så konstigt. Ifjol var nämligen Calvin Hermanson lagkamrat med en viss Moussa Kone, samme Moussa Kone som sedan tidigare presenterats som klar för Wetterbygden Stars.

Dennis Aulander är precis hemkommen från semester just nere i Spanien när vi når honom och rösten tyder på att det en mycket glad sportchef som nu, tillsammans med coacherna och övriga i ledningen, lyckats addera ytterligare en viktig pusselbit till Wetterbygden Stars:

– Vi har letat efter en spelare på position 3 och det känns bra nu när Calvin är klar. I Calvin får vi in en spelare som även han kan skjuta den där bolluslingen i mål. Att han dessutom är vänsterhänt är ett extra plus då jag personligen vet att dessa spelare är lite aviga att försvara. Nu har vi skyttar så att det både räcker och blir över och min spontana känsla är att vi mycket väl kan förfoga över de allra bästa trepoängsskyttarna SBL har att uppbringa nästa säsong. Visst är det en bonus att Calvin och Moussa spelade tillsammans i fjol och känner varandra sedan en tidigare, en trygghet såväl för dom som för oss och som vi naturligtvis också bedömer vara till vår fördel, säger Dennis Aulander.

Stars har startat upp försäsongsträningen sedan några dagar tillbaka dock utan Calvin Hermanson som ansluter först nu till helgen som kommer samtidigt som headcoach Boris Balibrea kommer tillbaka från sin resa med Framtidslandslaget som har läger med tillhörande matchspel (två matcher mot Norge står på agendan) uppe i Östersund mellan den 5-11 augusti.

Calvin Hermanson berättar själv varför valet föll på Sverige och Wetterbygden Stars:

– Jag har hört många bra saker om coach Boris Balibrea och tidigt kändes detta som ett bra alternativ för mig. En viktig faktor till varför det nu blev Wetterbygden Stars för min del är också Kyle Rowleys (ifjol i Wetterbygden Stars och tidigare lagkamrat med Calvin på Saint Mary’s ) fina vitsord om föreningen, dess ambitioner och om hur det är att leva i Sverige och Jönköping/Huskvarna. Min styrka som basketspelare är definitivt mitt trepoängsskytte men hoppas kunna utveckla min förmåga att göra poäng på fler sätt kommande säsong.

– Mitt kortsiktiga mål är naturligtvis att bygga upp ett förhållande med mina nya lagkamrater och coacher. Jag är övertygad om att all framgång kommer från hur pass bra man lyckas få ihop en grupp och i den processen är jag beredd att göra vad som krävs för att det ska bli just så. Sen hoppas jag att vi kommer fram till att sätta en hög målsättning som lag betraktat. Jag älskar att tävla och kommer inte till Sverige för att delta, jag kommer för att vinna, säger Calvin Hermanson.

När vi frågar Calvin Hermanson hur det känns att återigen befinna sig i samma laguppställning som Moussa Kone så svarar Calvin Hermanson att han ser fram emot att återförenas med sin forna lagkamrat och vän:

– Jag är exalterad över möjligheten att få återförenas med Moussa. Han blev en nära vän i Palencia och min känsla är att vi hade en bra relation, både på och utanför plan. Vi litar på varandra och kommer naturligtvis att ha en viss fördel av att ha spelat med varann tidigare. Jag får sköta trepoängarna och sen får Moussa ta hand om dunkarna, avslutar en uppspelt, Calvin Hermanson.

Fakta Calvin Hermanson

# 9

Forward
198 cm
25 år

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars

Photo cred to Jose Carlos Fajardo/Bay Area News Group