Sedan det stod klart att Peter Johansson lämnade uppdraget som assisterande coach för Wetterbygden Sparks så har arbetet pågått att hitta hans ersättare. I och med att valet nu är gjort så står det klart att man fortsätter på den inslagna vägen genom att plocka in ytterligare spansk tränarkompetens i verksamheten. Från CB Santfeliuenc utanför Barcelona hämtar man in David Torrescusa som nu alltså är tänkt att assistera Francisco Pinto när Wetterbygden Sparks är till att göra sitt andra år i SBL.

Sedan något år tillbaka har de spanska inslagen i Wetterbygden Basketball vuxit sig allt starkare, både bland spelare och ledare. Nu är det alltså dags för ytterligare en coach, från en av världens mäktigaste basketnationer, att komma till Sverige och dela med sig av sina basketkunskaper. I David Torrescusa har Wetterbygden Sparks fått in en riktig ”arbetsmyra” som dessutom kommer med en klar bild av hur internationell toppbasket ser ut på damsidan.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och kommenterar David Torrescusa inträde i verksamheten på följande sätt:

Man brukar säga att man inte ska gå över ån efter vatten och jag tror att det ordspråket passar ganska bra in på oss i detta fall. Den ”spanska modellen” har ju onekligen fungerat för oss och vi är övertygande om att det kommer fungera strålande även i Davids fall. Jag är lika övertygad om att vi i de bägge herrarna, Francisco Pinto och David Torrescusa, kommer förfoga över en av de starkaste coachkonstellationerna SBL har att erbjuda kommande säsong, säger Dennis Aulander.

David Torrescusa befinner sig just nu hemma i Barcelona, dels för att avsluta säsongen därhemma, dels för att redan nu inleda säsongsplaneringen hos hans nya arbetsgivare. När vi når David Turrescusa nere på sydliga breddgrader så råder det knappast några betänkligheter över att det länge varit en dröm att få förflytta sin profession utomlands:

Att signa utomlands är en dröm som nu blir sann och att få göra det i Wetterbygden Sparks, och få möjligheten att jobba tillsammans med Francisco Pinto, känns extremt motiverande. Jag tror att jag kan bidra med mycket energi och en entusiasm som förhoppningsvis smittar av sig både spelare och andra ledare runt laget, men även i hela föreningen. Jag förväntar mig inget annat än att laget och hela verksamheten tar ett steg framåt nästa säsong, det är i alla fall min målsättning att försöka vara med och bidra kring detta, säger Wetterbygden Sparks nya assisterande coach, David Torrescusa.

Fakta David Toresscusa

Assisterande coach 
33 år

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Sparks