Erik Juhlin kom till Sanda Basketgymnasium inför läsåret 2016-2017 och har sedan dess fått en gedigen basketutbildning vilket bland annat inneburit träning och matchspel med Wetterbygden Stars. Nu när studenten står för dörren för 19-åringen från Arvika Basket så står det klart att den talangfulla forwarden väljer att stanna kvar i Vätterbygden för att signera sitt första A-lagskontrakt med Wetterbygden Stars. Erik Juhlin blir därmed den sjätte spelaren att signa med Stars inför kommande säsong.

Erik Juhlins främsta attribut som basketspelare är hans förmåga att skjuta det där Spalding-stycket i korgen. Han har under de tre åren på Sanda Basketgymnasium förädlat denna talang till att idag utgöra ett potentiellt hot även på högsta nationella seniornivå. Det finns naturligtvis många saker kvar att utveckla för en ung spelare som Erik Juhlin men det råder inga tvivel på att han nu tagit steg mot att en dag bli en fullt utvecklad ligaspelare. En annan av Eriks största tillgångar är hans ödmjuka framtoning som människa, ett faktum som inneburit att han snabbt blivit respekterad av sina äldre och betydligt mer rutinerade lagkamrater. Detta är naturligtvis en fantastisk tillgång som människa men kanske inte nödvändigtvis en styrka som spelare när det nu ska fightas om speltid ”på riktigt”. Nästa steg och stora utmaning för Erik Juhlin blir därför att ”tuffa på sig” rent mentalt och fysiskt utan att för den delen förlora sin identitet som lagkamrat och medmänniska.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och gläds naturligtvis lite extra när det nu står klart att en ung talang och nyexaminerad från talangfabriken på Sanda nu väljer att stanna kvar i bygden efter studenten:

–  Det är svårt att inte gilla en spelare och människa som Erik. Han har från första stund sedan han blev uppkallad till Stars haft ögon och öron som tefat och sugit i sig all information som en sugsvamp. Från att ha sett ut lite som en ”Bambi på hal is”  i början har han nu börjat ta för sig mer och mer i takt med att han också hunnit med att utveckla sin fysik. Jag tycker hans utvecklingskurva påminner mångt och mycket om en viss Albin Häll-Eriksson och det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma redan kommande säsong. Det råder hur som helst ingen tvekan om att vi tror på honom och att han har något att tillföra vårt lag och vår organisation både på kort och lång sikt, säger Dennis Aulander.

För Erik Juhlin är det bråda dagar med både studentbal och studentfirande. När vi ändå når honom så är det en glad värmlänning som berättar att valet om vart att spela nästa säsong inte var speciellt svårt:

– Nej, verkligen inte, det var väldigt enkelt. Att stanna kvar här har hela tiden känts som det bästa alternativet för mig på grund av man min stora tilltro på både coacher och lagkamrater. Jag vill fortsätta utveckla min repertoar som basketspelare och tycker att Wetterbygden, med allt det positiva som händer i och runt föreningen, är det bästa stället för mig. Jag ser fram emot säsongen och ska göra allt i min makt för att verkligen försöka konkurrera om speltid, säger Erik Juhlin.

Fakta Erik Juhlin

# 0

Small forward
191 cm
19 år

Nyligen signat sitt första avtal med Wetterbygden Stars