Under tisdagen blev ytterligare en viktig pusselbit klar gällande lagbygget för Wetterbygden Stars inför nästa säsong. Då stod det nämligen klart att ”The Great One”, Jonathan Peleg, förblir Wetterbygden Stars trogen ytterligare en säsong! Med sitt attackspel och sitt erkänt starka och skickliga försvarsspel så kommer han naturligtvis fortsatt vara en viktig faktor när nu Wetterbygden Stars är tänkt att ta nästa steg.

Jonathan Peleg anslöt till Wetterbygden Stars inför föregående säsong från Nässjö Basket även om det är en sanning med viss modifikation. Den 25-åriga göteborgaren, med rötterna även Israel, tillhörde faktiskt Wetterbygdens organisation redan under säsongen 2015-2016. Under tiden Jonathan Peleg verkat i Sveriges vackraste bygd så har han kommit och bli en slags frontfigur i försvarsspelets ädla konst. Inför föregående säsong pratades det mycket om målsättningar att försöka utveckla den offensiva repertoaren och med facit i hand kan vare sig Jonathan själv eller någon i hans omgivning klaga på den utveckling han haft just på den offensiva planhalvan. Med ett snitt på dryga 10 poäng per match, fördelat på ett högprocentigt skytte, så finns det ingen nästa år i SBL som kommer underskatta hans förmåga att göra poäng även utanför tresekundersområdet.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och också Jonathans coach under hans första sejour i föreningen för några år sedan och således en av dom som fått bevittna Jonathans utveckling på nära håll:

– Jonathan har gått från att vara en utpräglad försvarsspelare till att idag nämnas med allt större respekt när vårt anfallsspel kommer på tal. Jonathan är en ”hal” jäkel därute på plan och är en mästare på att hitta vägar genom motståndarnas försvar. När han nu dessutom har bevisat att han är fullt kapabel att även skjuta i någon trepoängare per match så börjar han bli allt mer och mer allsidig som basketspelare. Det vi alla önskar nu, inklusive Jonathan själv, är han blir en mer formell ledare på och utanför plan. Han är den nu som varit med längst och således vet vad detta handlar om. Jag förväntar mig nu att han förmedlar, inte minst verbalt, det han vet till sina lagkamrater i än större utsträckning än vad som varit fallet hittills, säger, Dennis Aulander.

Jonathan Peleg säger sig själv vara glad och stolt över att det nu är klart med en fortsättning med laget och föreningen som under fjolårssäsongen utsågs till ”Årets Lyft” inom svensk herrbasket:

– Jag är väldigt glad över att få chansen och känna tilliten över att få tillhöra Wetterbygden Stars ytterligare en säsong. Jag är övertygad om att detta är rätt ställe för mig att fortsätta utvecklas, både som spelare och ledare. Jag är naturligtvis stolt över vad vi lyckades åstadkomma under vårt första år i SBL, men ingen av oss känner oss vare sig mätta eller nöjda – vi vill mer. Jag ser fram emot vad framtiden har att erbjuda för vårt lag och är som sagt både glad och stolt över att ha fått fortsatt förtroende att vara en del av denna framgångssaga, säger Jonathan Peleg.

Fakta Jonathan Peleg

Guard
191 cm
25 år
Fortsätter spela i # 99

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars