Wetterbygden Sparks har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför stundande säsong. Det är den 20-åriga guarden, Lovisa Hjern, som har valt att byta Norrköping Dolphins och flytta de dryga 17 milen söderut till Vätterns södra ände och Wetterbygden Sparks. Lovisa Hjern blir därmed Sparks tredje nyförvärv inför nästa säsong där amerikanskan Sarah Saba och framtidslöftet Tilda Sjökvist är de andra två.

Lovisa Hjern har fått sin basketuppfostran i Östergötland, närmare bestämt i Norrköping Dolphins. I Stadium Arenas innanmäten har det spenderats timmar och åter timmar i jakten på perfektion. Detta driv, denna hunger har tagit henne hela vägen från U15-landslaget till EM-slutspelet för U20-landslaget förra sommaren, där hon var lagkamrat med bland annat Cajsa Uhrström och Rakel Gyberg.

Efter fyra raka ligasäsonger i Norrköping Dolphins står det nu alltså klart med en ny utmaning i form av Wetterbygden Sparks. Så här säger Lovisa själv apropå att det nu blir nya utmaningar utanför Stadium Arena och Norrköping:

Efter fyra raka ligasäsonger på hemmaplan kände jag att det var dags för något nytt, framförallt att få chansen att utvecklas i en ny miljö. I det sammanhanget känns Wetterbygden som rätt plats för mig då jag upplever klubben som ambitiös samtidigt som man är en förening som hela tiden vill utvecklas. Jag tycker att vi redan nu har ett spännande lagbygge med framförallt många duktiga skyttar. Att dessutom få ha en driven coach som ”Frasse” lockade naturligtvis också lite extra. Min målsättning för nästa säsong blir att förbättra alla detaljer i spelet samtidigt som jag vill ta ansvar och visa vägen. På sikt vill jag försöka spela i ännu bättre ligor och jag tror att Wetterbygden kan vara ett bra steg mot det målet, säger Lovisa Hjern.

För Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander, innebär onsdagens signatur från Lovisa Hjern att Sparks lagbygge ta ytterligare form. Så här säger han om sitt och klubbens senaste nyförvärv:

Jag såg Lovisa för första gången i samband med U20-landslagets EM-förberedelser här i Huskvarna för två år sedan. Redan då slogs jag av hennes frenesi och attackspel, en spelare som var totalt orädd och mer eller mindre kastade sig in i situationerna. Vi är många som både hoppas och tror att detta miljöombyte kan göra henne gott och att hon därmed är redo för att ta nästa steg. Det ska bli spännande att se Lovisa i våra färger och jag är övertygad om att vår publik kommer älska se henne spela nere i Huskvarna Sporthall, inte minst tack vare hennes uppoffrande spelstil, säger Dennis Aulander.

Fakta Lovisa Hjern

# 6

Guard
175 cm
20 år

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Sparks