Lagbyggena för Wetterbygden Sparks och Stars inför säsongen 2019-2020 fortsätter. Idag blev det klart att den synnerligt viktiga duon i form av Jelena Krsmanovic och Emina Busatlija förblir Wetterbygden Sparks trogna ytterligare en säsong. De bägge signaturerna innebär även att Francisco Pinto och David Torrescusa får chansen att bygga vidare på någon form av kontinuitet när nu andra året i landets högsta serie står för dörren.

Emina Busatlija får anses vara någon form av ”egen produkt” tack vare sina tre år på Sanda Basketgymnasium i kombination med att nu ha tillhört Wetterbygden Spars sedan debutsäsongen 2017-2018. Med sina dryga 40 % från trepoängslinjen kommer hon garanterat, tillsammans med Cajsa Uhrström, fortsätta tillhöra några av Svenska Basketligans absolut bästa skyttar. Nu när debutsäsongen är avklarad i SBL för både henne och laget så är det många som tror att Emina är redo att ta nästa steg som basketspelare, både offensivt men kanske framförallt, defensivt.

Så här funderar Emina Busatlija själv om det som varit och det som komma skall:

– Det känns riktigt roligt att vara överens med klubben om en fortsättning. Att dessutom få möjligheten att göra det jag älskar med en organisation som tror på mig och med dom personer som kommit att bli min familj, känns naturligtvis som en jackpot som inte gick att tacka nej till. Jag är nyfiken på den coachstab som nu håller på och presenteras som, i kombination med våra erfarenheter från ifjol, sammantaget gör att jag tror att den kommande säsongen kommer bli ännu bättre än föregående. Jag är glad och stolt över att få vara en del av allt det där, säger Emina Busatlija.

Jelena Krsmanovic kom till Wetterbygden Sparks inför säsongen 2015-2016 och har sedan dess kommit och bli en publikfavorit nere i Huskvarna Sporthall. Med tanke på hur Jelena avslutade föregående säsong så råder det inga tvivel om att det finns mer att kräma ur den där snart 35-åriga kroppen. När det gällde som allra mest så visade Jelena att ”gammal är äldst” och är med sin rutin en ovärderlig pusselbit även i årets Sparksbygge. Inte minst är Jelena en trygg axel att luta sig emot för lagets yngre förmågor när det ibland tenderar att ”blåsa lite snålt”.

För Jelena Krsmanovic har Jönköping och Vätterbygden kommit och bli som ett andra hem och så här förklarar hon varför det nu blir en fortsättning i Wetterbygden Sparks:

– Det absolut viktigaste för mig är att jag inte känner mig färdig med basketen. Sista fjärdedelen av säsongen var ett viktigt kvitto, inte minst för mig själv, på att jag fortfarande har mer att ge och att jag hör hemma på den här nivån, annars skulle jag inte hålla på. Jag ser fram emot kommande säsong och är övertygad om att vi är redo att ta nästa steg. Våra unga tjejer har fått ytterligare ett år på nacken och vi som lag vet mer om oss själva och vad som väntar oss i höst och vinter. Den erfarenheten kommer att bli guld värd för oss, säger Jelena Krsmanovic.

Sportchefen i Wetterbygden Basketball, Dennis Aulander, befinner sig just nu nere i Barcelona med Sanda Basketgymnasium men när vi når honom för en kort intervju så går det knappast att ta miste på glädjen i rösten när det nu står klart att både Emina Busatlija och Jelena Krsmanovic återvänder till Sparks:

– Oerhört viktigt för oss att få klart med dessa bägge damer så här pass relativt tidigt, det ger oss arbetsro. Bägge två är en garant för att vi kommer bli fortsatt tuffa att möta i vinter. Sen är det så klart extra roligt att vi lyckas övertyga ”våra egna” spelare att fortsätta spela för oss, ett kvitto för hela organisationen att vi gör många bra saker som spelarna finner attraktiva i den rådande konkurrensen med andra föreningar. Nu fortsätter lagbygget utifrån den målsättning om att vi ska kunna konkurrera i än större utsträckning än vad som var fallet föregående säsong , säger Dennis Aulander.  

Fakta Emina Busatlija # 30

Shootingguard
27 år

Nyligen signat 1 år med Wetterbygden Sparks

—————————————————————————

Fakta Jelena Krsmanovic # 3

Guard
34 år

Nyligen signat 1 år med Wetterbygden Sparks