Det har nu gått en dryg månad sedan säsongen tog slut för Wetterbygden Stars när Borås Basket blev för svåra i kvartsfinalen. Sedan dess har det funnits tid för både återhämtning och utvärdering innan arbetet med att sätta ihop nästa års upplaga av Stars intensifierades. Som en del av det arbetet kan vi idag stolt förkunna att en synnerligen viktig trio valt att förlänga sina kontrakt – varmt välkomna tillbaka i höst säger vi till Jesper Wennerholm, Albin Häll-Eriksson och Jonatan Bohman!

Alla tre spelarna har kommit och spela viktiga roller under Wetterbygden Stars debutsäsong i Svenska Basketligan och när nu samma spelare väljer att återvända till Sveriges vackraste bygd så innebär det också att lagledningen tillåts att jobba med någon form av kontinuitet när lagbygget nu fortsätter. Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och säger så här om det faktum att en ryggrad beståendes av svenska spelare nu är på plats, dessutom med en spelare i varje lagdel:

– Utvärderingen från ifjol pågår i viss mån fortfarande men redan tidigt kände vi att denna trio var prio för oss. Jesper Wennerholm har unika ledaregenskaper och är mångt och mycket vårt ”klister” i Stars. Albin Häll-Eriksson hoppas vi kan ta nästa steg när han nu fått vara med i SBL ett år och fått erfarenhet av vad det innebär att spela med och mot de bästa. Jonatan Bohman har överraskat många i år med en arbetsmoral och ett mod som många gånger varit helt exceptionell. Med dessa tre herrar på plats kan vi se an framtiden med tillförsikt. Nu fortsätter lagbygget där ambitionen inte är något annat än att komma tillbaka starkare än vad vi var när vi lämnande förra säsongen den 2 april, säger Dennis Aulander.

Så här kommenterar killarna själva att de nu blir fortsatt spel i Wetterbygden Stars till hösten:

– Jag valde att förlänga för att Wetterbygden Basketball är verkligen den klubb och organisation jag brinner för och att jag känner att coach Boris Balibrea tror på mig. Jag tycker att vi fick ihop det riktigt bra förra säsongen och är taggad på vad nästa säsong har att erbjuda. Jag känner att jag kommer kunna att fortsätta att utvecklas här med alla dem förutsättningarna som ges, säger Jesper Wennerholm.

– Jag är väldigt glad att få förtroendet från klubbledningen med Boris i spetsen att fortsätta denna satsning i Wetterbygden Stars. Vi tog stora kliv under vår debutsäsong både som individer och som kollektiv. Jag är själv nöjd med min första säsong i SBL, men vet själv att jag har saker att träna på för att ta nästa steg. Det finns få ställen i Sverige som erbjuder samma förutsättningar att bli en bättre basketspelare än här i Wetterbygden, säger Albin Häll-Eriksson. 

– Att få möjlighet att lira en andra säsong i SBL med Wetterbygden Stars kändes som en självklarhet när väl möjligheten presenterades. Med en coach som jag känner stort förtroende för var de inget svårt beslut att ta. Min förhoppning och ambition är även att jag kommer få ta en större roll i laget, det är det jag siktar på och det jag kommer försöka påverka, säger Jonatan Bohman. 

Fakta Jesper Wennerholm # 5

Pointguard
23 år

Nyligen signat 1 + 1 år med Wetterbygden Stars

—————————————————————————

Fakta Albin Häll-Eriksson # 6

Shootingguard
23 år

Nyligen signat 2 år med Wetterbygden Stars

—————————————————————————

Fakta Jonatan Bohman # 15

Powerforward
27 år

Nyligen signat 1 år med Wetterbygden Stars