Sedan tidigare står det klart att Boris Balibrea, under fjolårssäsongen utsedd till ”Årets Coach i SBL, fortsätter som headcoach i Wetterbygden Stars. Nytt däremot är att han får nya kollegor vid sin sida när både Joan Martinez och Manu Fermandez valt att flytta tillbaka till Spanien för uppdrag på hemmaplan. Nu står det klart att det blir Gabo Loaiza (assisterande coach) och Marc Olmos (fystränare) som ersätter sina landsmän. Kontrakten är skrivna på ett år.

24-årige Gabo Loaiza är trots sin ringa ålder en coach med stora ambitioner. Sin basketutbildning har han fått i sin moderförening, CB San Fernando. Parallellt med tiden där har hunnit med att utbilda sig till idag att inneha den högsta tränarutbildningen i spansk regi, ”Entrenador Superior De Baloncesto”. Gabos ambitioner som coach inom basketen har också gett sig uttryck i den mening att han idag håller på att författa en bok om basketens alla olika metoder, återstår och se om det finns något att lära sig från den svenska basketen och det ”svenska sättet” att lära ut på när boken väl ska till att publiceras.

– Jag blev exalterad första stund jag fick höras om Wetterbygden Basketball. Jag älskar det som presenterats för mig i form av ambitioner och vart man är på väg, just att man inte är nöjd utan hela tiden vill mer är något som alltid attraherat mig. Coacher kan aldrig lova resultat men man kan däremot lova att arbeta hårt och dedikerat. Vi kommer göra allt i vår makt för att tilfredsställa våra fans och våra unga spelare i klubben, vi ska försöka åstadkomma något som gör oss alla stolta över att tillhöra Wetterbygden Basketball, säger Gabo Loaiza

24 år även Wetterbygden Stars nye fystränare, Marc Olmos. Lagets nye fystränare är en herre med mycket energi och en stor portion nyfikenhet. Marc har en master i sportsvetenskap hemifrån Barcelona och kommer till Sverige, Jönköping med en uppsjö av idéer om hur Wetterbygden Stars ska kunna flytta fram positionerna inom den fysiska träningen. Marc har inte bara enkom erfarenheter som fystränare utan även som fd spelare och coach i både FC Barcelona och Saint Feliuenc, nyttiga erfarenheter i rollen som fystränare gentemot sina blivande adepter.

– Jag hoppas kunna bidra med nya infallsvinklar kring hur att förbereda sig rent fysiskt på högsta nivå. Utvecklingen ute i Europa går snabbt och det har hela tiden varit mitt intresse att försöka hänga med i densamma. Jag har alltid dragits till basketen, till dess energi och till dess fart. Dessutom älskar jag att jobba i ett lag och jag längtar enormt mycket efter att få vara en del av Wetterbygden Stars och bidra med min spetskompetens, säger Marc Olmos.

Fakta Gabo Loaiza

Assisterande coach
24 år

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars

————————————————————————-

Fakta Marc Olmos

Fystränare
24 år

Nyligen signat ettårsavtal med Wetterbygden Stars