Wetterbygden Stars fortsätter att bygga både på kort och lång sikt. Nu står det klart att man förstärker verksamheten med tre unga talanger som antingen är eller har varit och nosat på blågult i landslagssammanhang. De tre talangerna det handlar om är Wiggo Wiberg (RIG Luleå), Eddie Czerapowicz (RIG Mark) och Enrique Cordon Sjöberg (Fuenlabrada, Spanien). Alla tre kontrakten är skrivna på 1 + 1 år.

Wiggo Wiberg kommer till spel i Wetterbygden Stars med rötterna i Blackebergs Basket. Sina gymnasiestudier valde stockholmaren att förlägga uppe i Luleå och har där uppe tillhört nyckelspelarna i både Basketettan, USM och EYBL. Wiggo var länge med och tampades om platserna i den 12-mannatrupp till HU 20 EM som avslutades i dagarna nere i Portugal men fick ge sig i slutskedet. Wiggo beskrivs bäst som en oöm powerforward.

”Czerapowicz” är ett efternamn som klingar bekant nere i Vätterbygden. Under åren 2007-2009 fick nämligen en viss Christopher Czerapowicz den gedigna basketutbildning som idag innebär att han nämns som en av de viktigaste spelarna i det svenska herrlandslaget och också får chansen att till vardags försörja sig på sin basket ute i Basketeuropa. Nu är det alltså dags för nästa Czerapowicz att äntra parketten i Huskvarna Sporthall. Eddie Czerapowicz kommer till spel med en passion, kärlek och en arbetsmoral som går utanför det mesta. Att han dessutom kan skjuta bollen lika bra som sina äldre bröder kommer många bli varse i höst och vinter.

Sista pusselbiten i den trio som nu förstärker Wetterbygden Stars hämtar den sportsliga ledningen nerifrån Spanien. Enrique ”Quique” Cordon Sjöberg spelade så sent som för någon vecka sedan NM med det svenska HU 18-landslaget i Finland och lär vara högaktuell att ta plats i den slutgiltiga EM-truppen inför EM i Oradea, Rumänien i slutet av månanden. Precis som Eddie Czerapowicz huserar ”Quique” på bakplan där han med sin fysik firat stora triumfer nere i Spanien och som alltså tagit honom hela vägen till den svenska ungdomslandslagsverksamheten.

Dennis Aulander är sportchef i Wetterbygden Basketball och är naturligtvis både glad och stolt över att tre talanger likt Wiggo, Eddie och ”Quique” gjort bedömningen att Wetterbygden Stars är den bästa platsen för dom för fortsatt progression i respektive karriär:

Visst är det så. Det här visar på att vi börjar bli attraktiva även bland den yngre generationen svenska basketspelare, kalla oss gärna för en potentiell plantskola. Vi vill gärna förknippas med att vara en utvecklingsmiljö för unga svenska talanger, allt från det att man är 15-16 år och funderar på sina gymnasiestudier till att man, som nu i dessa pojkars fall, tagit studenten och är i behov av nya utmaningar. I den bemärkelse har det varit superviktigt för oss att kunna implementera även ett Basketettan-alternativ inför nästa säsong för att kunna erbjuda rätt sorts utmaningen för individen i dennes strävan efter en permanent plats i vårt SBL-lag. Det ska bli spännande att följa alla våra unga killar i både SBL och Basketettan i höst för att se vem som verkligen är beredd att göra jobbet och uppfylla sina drömmars mål, säger Dennis Aulander.

 

Fakta Wiggo Wiberg # 24

Powerforward
19 år

Nyligen signat 1 + 1 år med Wetterbygden Stars

—————————————————————————

Fakta Eddie Czerapowicz # 70

Guard
19 år

Nyligen signat 1 + 1 år med Wetterbygden Stars

—————————————————————————

Fakta Enrique ”Quique” Cordon Sjöberg # 7

Guard
18 år

Nyligen signat 1 + 1 år med Wetterbygden Stars

—————————————————————————