På söndag spelar Sparks sin sista hemmamatch för säsongen. För motståndet står södra gruppens seriesuverän, Högsbo Basket. En helt klart tuff utmaning, dock finns det förhoppning om riktigt bra basket. Sparks har den senaste tiden klivit framåt på träningarna och kvittot fick man i och med segern i den senaste matchen, borta mot Mark, då laget hade kanske den bästa prestationen i Superettan.

Mycket zon är att vänta

Högsbo har haft stor framgång med sin zonpress och sitt aggressiva zonförsvar. Det har visat sig vara en tuff nöt att knäcka för många lag. Ställer man upp med full trupp har man både rutin och kunnande att spela riktigt bra basket. I de senaste matcherna har dock flera spelare, av olika anledning, saknats och det har blivit betydligt tuffare för dem än vad det var innan jul.

Nästa utmaning för Sparks

Att Sparks har tränat hårt och fokuserat gav utslag direkt. Sättet vi genomförda vårt försvarsspel på mot Mark var väldigt positivt och bra. Utmaningen är att bibehålla detta och föra över intensitet och snabba beslut även i spelvändningar och anfall. Utmaningen mot den typ av basket Högsbo gärna vill spela ligger i att få styra tempot. Här krävs det både fokus och skicklighet något som Coach Johan Enbom tror är möjligt vi får se på söndag;

”- Vi har fått vara många på träning en längre period. Vi har också skruvat upp vårt defense avsevärt de senaste veckorna. Om försvaret är på plats tror jag vi kan spela den basket jag vet finns i gruppen. Vi ser fram mot en härlig drabbning och jag hoppas många kan leta sig till Arenan, det är ju sista chansen att få se oss denna säsong”

Vi får hoppas att många tar chansen. Söndag 22/3 kl. 12:00 är det uppkast i Arenan. Kom och heja!