På söndag är det dags för Sparks att avsluta hemmaspelet denna första del av säsongen. Med 9-0 i tabellen går vi med full kraft för tionde raka.

Laget som ska försöka stoppa oss är talangerna på RIG Mark. RIG Mark parkerar på en femteplats i tabellen, precis bakom de lag som ska spela Superettan efter jul/nyår, efter fem vinster och fyra förluster. Som så ofta för BG-lagen pendlar prestationerna ännu lite mer än hos lagen med mer etablerade spelare. Att RIG Mark kan prestera på hög nivå bevisades bl. a när man ett par omgångar tillbaka besegrade Helsingborg, ett lag vi fick jobba en del mot gångna helg.

Det är alltid lite lurigt att veta vilka spelare som dressar för match så vi får vara beredda på det mesta. En spelare som spelat samtliga matcher hittills och som också är en god producerare är guarden Anna Golob. Det vi också vet är att det finns några spelare som väl kan matcha oss i storlek. Frågan är bara vilka som spelar på söndag?

I lagets senaste kamp, seger mot Haga BG, gjordes en stark säsongsdebut av Louise Svensson, som noterades för bl. a. 16 poäng och 11 returer. Nässjötalangen, Melina Curiander, tillika förstaårsgymnasist, har fått stort förtroende och tillhör också de spelare som skapar lägen och levererar. Vill det sig väl har vi även en syskonkamp att beskåda på söndag. Annas syster, Lisa, representerande RIG Mark, vill säkert visa att lillasyster kan, spännande att se vem av de Västerviksfostrade Dahlskorna som lyckas bäst på sporthallsgolvet.

Kan Sparksgänget plocka fram den rätta matchladdningen så bör det inte vara någon fara på taket vad gäller frågan om vart segern ska gå. Vi ska helt enkelt ha en klart högre nivå än våra kombatanter på söndag. Dock kan man inte ge ett ungdomligt lag med talangfulla spelare för mycket lillfinger…..

Vi går dock inte bara för seger. Vi vill även lägga en bra grund för den avslutande matchen nästa helg borta mot Eos Utveckling som, faktiskt, om Eos Utveckling besegrar Malbas Basket på självaste Lucia, blir en riktig toppfight!