Det blev en klar revansch för Sparks efter en inledning som såg ut på ett helt annat sätt än när det var vi som var det gästande laget. Helt säkert satt vår, i eget tycke, svaga insats i bortamötet i samtligas huvuden. Efter något trevande inledningsminutrar var det 7-2 efter knappa halva första halvlek. Vi hade bra kontroll i försvarsspelet, men fram till detta läge också viss avslutningsproblematik.

Från Jelenas säkert iprickade två straffkast efter knappa fem minuter skulle första periodens avslutande fem helt gå i Sparks tecken; sa någon ketchupeffekten? Ytterligare 17 pinnar bokfördes på Sparksspelare medan Fryshuset kammade noll, ja noll!! Första perioden slutade alltså 26-2, och detta med åtta olika poänggörare. Matchen var naturligtvis vunnen redan där.

Vi fortsatte hålla trycket och vår största ledning var, nästan osannolika, 45-16 en bit in i tredje quartern. Det var inte så att vi därefter ville slappna av men det finns en anledning till att Fryshuset har den tabellposition man har – det är ett bra lag, och ett lag som aldrig ger upp och slutar spela. Sista perioden blev ”Frysens” bästa med 14 poäng och man vann denna tiominutare, men matchen klart till Sparks med 62-38.

I den så viktiga ”färgkampen” lyckades vi denna gången hålla Fryshuset på mycket mer beskedliga 14 poäng, medan vi själva producerade 28; en mycket stor anledning till den säkra viktorian. Brooke och Jelena, som sig bör, huvudfigurer, men när topscoraren ligger på 13 och tio av elva spelare gör poäng, samt det faktum att motståndarna endast mäktar med 24 poäng de inledande trettio minuterna, vittnar siffrorna om en bra laginsats – härligt att konstatera!!

Tredjeplatsen är i och med segern säkrad även innan sista omgången, men i Sparksboken finns inga andra tankar än att knyta ihop den unga föreningens bästa säsong genom att knipa även den avslutande fighten; i Kinnahallen mot BG Mark redan på tisdag kväll.