Wetterbygden Basketball Flickor 19 tog föreningens första SM-guld någonsin på söndagseftermiddagen.

Efter en otroligt spännande match där Sparks var i ledningen under i princip hela matchen, kom mot slutet Södertälje ikapp i protokollet, men med sekunder kvar så gör hela USM MVP Tilda Sjökvist en attack mot korgen och stoppar i två poäng som ger Sparks segern med 73-71.

När slutsignalen ljuder så bryter det ut ett sällan skådat segerjubel från hela Sparksgänget från spelare, ledare och tillresta Sparks fans.

Sparks gör ett magiskt FinalFour i Uppsala denna helg med först seger över Norrköping under gårdagen, och idag seger i finalen över Södertälje.

Detta var en riktig lagseger där ALLA spelare gjort sitt yttersta för att ta hem guldet. Sparks tjejer på bänken skapade en magiskt energi som tydligt smittade av sig på spelarna på planen.

Även om alla spelare gjorde allt och lite till går det inte att bortse från vikten av Tilda Sjökvist och Emma Johanssons närvaro på plan. Båda dessa tjejer visade idag att de kommer bli två bärande spelare i framtida svenska landslag. Men viktigast idag var ändå laget SPARKS som gjorde detta till föreningens kanske största framgång någonsin. Alla gjorde sin del för att kunna bli mästare som lag!

Ett stort del i framgången är givetvis också den coachgrupp som var på plats i helgen och som jobbat med dessa tjejer varje dag hela säsongen. Deras insats är avgörande; Elin Forsberg, Niko Jelica och Krumesh Patel.

Och TACK alla tillresta Sparks fans som skapade en oförglömlig inramning runt denna historiska dag!

Efter en säsong som varit sportsligt tuff på damsidan blev detta SM-guld precis vad tjejerna, ledare och klubben behövde för att ta ny sats mot nya framgångar

GRATTIS TJEJER TILL SM-GULDET!!!!!!!!