Första kvartsfinalen i Boråshallen blev något av en mardröm för Wetterbygden Stars. Samtidigt som Borås Basket spelade ut hela sitt register inför en entusiastisk hemmapublik så ”lyckades” Stars prestera något som måste liknas vid den kanske fattigaste insatsen sedan säsongsstarten i slutet av september förra året, tråkigt med tanke på matchens betydelse. Något annat än att hemmalaget kommer ut till fredagens match för att vilja ta revansch på sig själva finns därför inte på den berömda kartan.

Trots besvikelsen på sin egna prestation i måndags så kvarstår ju faktum: när bollen väl går till väders under fredagskvällen så står det förvisso 0-1 i matcher till Borås Basket, men inget annat än 0-0 på resultattavlan nere i Huskvarna Sporthall. Wetterbygden Stars har i den bemärkelsen inte sämre utgångsläge än vad Jämtland Basket, Umeå Bskt och Nässjö Basket har i sina respektive kvartsfinaler och tror ni att dom gett upp? Självfallet inte och det finns naturligtvis ingen anledning för Wetterbygden Stars att så heller göra.

Däremot är det mycket som behöver bli bättre och precis som vi var inne på i måndags kväll efter slutsignalen då, så går den viktigaste kampen just nu mot klockan för att kunna få tillbaka Joaquin Portugues och CJ Dunston i spel. När detta författas är det fortfarande oklart om någon av dom kommer till spel och skulle det nu vara så att dom inte gör det, så kommer detta ändå inte fungera som en ursäkt varför saker och ting fortfarande behöver bli bättre än vad det var senast i Boråshallen.

Att Borås Basket är bäst i landet på att skapa offensivt vet alla vid det här laget och är heller inget som man bara går ut och ”stänger ner” hur som helst, har inte motståndarna lyckats med det under 36 grundserieomgångar, så är det kanske heller inget man kan förvänta sig i ett slutspel när spelare som Nimrod Hilliard IV, Marcus Tyus och Michel Moore dessutom växer ytterligare med uppgiften. Däremot kan man förvänta sig att motståndare, inkl Wetterbygden Stars, gör a-l-l-t i sin makt för att försöka bromsa nämnda herrars framfart och om just detta var det lite si och så med senast.

Förutom att man behöver ”sätta världsrekord” i försvarsspelet så behöver man även vårda bollen bättre i anfallsspelet. Wetterbygden Stars har bevisat gång på gång vad man är kapabla till offensivt när man lyckas med att kombinera ett starkt attackspel samtidigt som man vårdar bollen lika ömt som Gollum vårdade ringen i början av J.R.R Tolkiens mytomspunna fantasyroman. Om man lyckas med detta så är det fortfarande långt ifrån säkert att man lyckas besegra Borås Basket (så pass bra är dom), men man ger åtminstone sig själva chansen, vilket vi inte ens med en dåres envishet kan hävda var fallet i måndags.

Det ryktas om mycket folk från Borås till Huskvarna Sporthall varför det är något av ”upp till bevis” för alla som sympatiserar med världens vackraste sport i allmänhet och alla som fattat tycke för Stars i synnerhet, att förflytta sig från hemmet till Huskvarna Sporthall för att lyfta fram ett hemmalag som gjort en fantastisk säsong och som naturligtvis skulle komma att krönas om man dessutom kunde knipa en första slutspelsseger mot storfavoriten från Knalleland.

Wetterbygden Stars-Borås Basket
Fredagen den 29 mars
19.04
Huskvarna Sporthall

Ännu finns det platser att boka till matchen och det gör du via info@wbbasket.se fram till kl. 12.00 matchdagen. Efter detta säljs övriga biljetter i vår entrékassa i Huskvarna Sporthall med start kl. 18.00.